Ovi Obchod přináší uživatelům telefonů Nokia obsah od českých poskytovatelů

[Tisková zpráva] Praha, 30. června 2010 – Uživatelé telefonů Nokia již dnes najdou na Ovi Obchodě své oblíbené české internetové zpravodajské servery a magazíny. Aktuálně.cz, BusinessVize.cz. Chip.cz, iDNES.cz, Metro.cz, MobilMania.cz, Novinky.cz, Super.cz, Tiscali.cz nebo Živě.cz a mnoho dalších českých webů si tak mohou majitelé mobilních telefonů Nokia jednoduše, prostřednictvím speciální zdarma dostupné RSS aplikace, pročítat ve svém mobilu. Miliony pravidelných čtenářů těchto online magazínů se tak nyní jediným spuštěním aplikace ve svém mobilním telefonu dozví, co je na jejich oblíbeném webu nového.

„Víme, že Ovi Obchod je místo, kde by lidé měli najít obsah, který mohou v reálném životě co nejlépe využít,“ říká Petr Kasa, ředitel Nokia Česká republika. „Proto se Nokia snaží lokální obsah podporovat mnoha způsoby – od soutěží pro vývojáře až po přímou pomoc vydavatelským domům při tvorbě jejich RSS čteček. Portfolio s českým obsahem a lokálně zaměřenými aplikacemi se tak na Ovi Obchodě neustále rozrůstá,“ dodává.

Speciálně v případě RSS čteček má každý poskytovatel obsahu, ať už se jedná o velké nakladatelství, malý komunitní web či dokonce soukromého bloggera, možnost připravit si aplikaci doslova během pár minut. Samozřejmě zdarma a ve svých barvách.

Vytvoření aplikace probíhá velice jednoduše prostřednictvím webového rozhraní Ovi App Wizard dostupného na adrese http://www.ovi­appwizard.com/. Zájemce zde zadá jen odkaz na svůj RSS či Atom kanál a v dalším kroku nahraje své logo, upraví použité barvy a zvolí jazyk, v jakém je jeho obsah dostupný. Pak už jen stačí doplnit popis aplikace, několik základních identifikačních údajů vydavatele a zvolit kategorii, ve které bude aplikace dostupná. V posledním kroku si vydavatel zvolí cenu, za kterou bude aplikace na Ovi Obchodě nabízet (včetně možnosti zpřístupnit ji zdarma). Během následujících zhruba 24 hodin pak proběhne schválení aplikace a její umístění na Ovi Obchod. Aplikace uživatelům nabídne velice rychle přehled nadpisů a perexů aktuálních článků, aniž by bylo k jejich čtení nutné stahovat velké objemy dat.

O společnosti Nokia
Společnost Nokia podporuje vzájemnou komunikaci a spojování lidí. Kombinuje pokročilé technologie s personalizovanými službami, které umožňují lidem zůstat blízko tomu, na čem jim záleží. Každý den se více než 1,2 miliardy lidí navzájem spojuje prostřednictvím zařízení od společnosti Nokia – od mobilních telefonů, přes pokročilé chytré telefony až po vysoce výkonné mobilní počítače. V současné době společnost Nokia prostřednictvím portálu Ovi (www.ovi.com) integruje své přístroje s inovativními službami, jako jsou hudba, mapy, aplikace, e-mail a mnohé další. Dceřiná společnost NAVTEQ je celosvětovým lídrem v oblasti digitálních map a navigačních služeb a společnost Nokia Siemens Networks je globálním poskytovatelem vybavení, služeb a řešení pro komunikační sítě.

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Vitalia.cz: Bižuterie tisícinásobně překračuje povolené limity

Bižuterie tisícinásobně překračuje povolené limity

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: Velká cena v Abú Dhabí: 131 ti­síc diváků

Velká cena v Abú Dhabí: 131 ti­síc diváků

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu