Ovi Store v ČR: po prvních týdnech v popularitě vedou Facebook, WorldMate, Bubble Touch, Spin the Bottle a Rotary Dialer

12. 8. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 11. srpna 2009 – První týdny provozu Nokia Ovi Store (https://store.ovi.com/) – centrálního portálu s aplikacemi pro mobilní telefony Nokia – jasně ukazují, co nás baví. Mezi českými uživateli jsou na Ovi Store absolutně nejpopulárnější freewarové aplikace umožňující připojení do sociálních sítí, na druhém místě popularity stahování jsou pak mapy, turističtí průvodci a hry.

„Jestliže se podíváme na konkrétní aplikace, nejčastěji si od spuštění Ovi Store Češi stáhli program zjednodušující přístup na Facebook. To jasně ukazuje, že sociální sítě udávají trend v mobilní komunikaci,“ říká k tomu Petr Kasa, ředitel Nokia ČR a SR. „Češi si však také rádi hrají. Velmi populární jsou arkády, jako třeba Bubble Touch, v níž uživatel prohání po obrazovce plující bubliny,“ doplňuje Petr Kasa. Na předních místech žebříčku je také hra SpeedTouch – „rychlíková“ arkáda testující hbitost prstů. Obecně jsou mezi Čechy velice oblíbené logické hry a puzzle. Právě hry tohoto typu (Platinum Solitaire2, Marble Maze, Tetris) obsadily první tři příčky mezi placenými aplikacemi.

Z dalších „vychytávek“ na Ovi Store je velmi populární aplikace „Spin the bottle“. Za názvem nehledejte nic složitého, jde o klasickou chytlavou party hru „Flaška“ převedenou do elektronické podoby. V popularitě také rychle stoupá relativní novinka: Rotary Dialer Touch. Ta umožňuje stylově vytáčet telefonní čísla na dotykovém displeji podobně jako na starých pevných telefonech – prostřednictvím otočného číselníku. Lidé si také své telefony rádi personalizují, proto na Ovi Store „frčí“ tapety a vyzváněcí tóny, především z filmových hitů jako je třeba Star Trek nebo Doba Ledová 3.

Na Ovi Store lidé hledají i řadu užitečných aplikací, největší zájem je třeba o Handwriting Calculator (umožňuje psát matematické příklady na dotykový displej) nebo aplikaci WorldMate, která nabízí předpověď počasí, světové časy, letové řády a další praktické pomůcky pro cestovatele.

„S výběrem aplikací jasně souvisí i statistika přístrojů, do nichž si je Češi nejčastěji stahují. Jasně vede nový nejvybavenější multimediální model Nokia N97. Frekventované jsou i další přístroje řady Nseries a též dotykový hudební telefon pro mladé Nokia 5800,“ uzavírá Petr Kasa.

Nokia Ovi Store byl spuštěn 26. května 2009. Od té doby si získal aktivní uživatele ve 200 zemích. Portfolio dostupných aplikací již překročilo hranici tří a půl tisíc kusů. Tyto aplikace pocházejí od vývojářů ze 62 zemí světa.

O společnosti Nokia
Nokia je přední světovou firmou v oboru mobilních zařízení a hybnou pákou transformace a rozvoje konvergujících oblastí Internetu a komunikací. Kromě širokého sortimentu mobilních zařízení dodáváme služby a software pro různé oblasti použití, např. hudbu, navigaci, video, televizi, imaging, hry, podnikovou mobilitu a další. Hlavním naším zaměřením je vývoj a rostoucí nabídka nejen spotřebitelských internetových služeb, ale i firemních řešení a softwaru. Zařízení, řešení a služby pro komunikační sítě dodáváme i prostřednictvím společnosti Nokia Siemens Networks.

Lupa.cz: Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Proč Stream netočí jen Kancelář Blaník?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET