Panasonic Toughbook CF-C1 nabízí funkce tabletu a odolává náhodným poškozením

[Tisková zpráva] Notebook se zvýšenou odolností nyní nabízí otočný vícedotykový displej, webovou kameru a 2 roky záruky vůči náhodnému poškození z něj činí tablet optimální pro firemní použití

PRAHA, 3. BŘEZNA 2011: Společnost Panasonic rozšířila své portfolio o nadstandardně odolný firemní notebook Toughbook CF-C1, který je vybaven rezistivním dotykovým displejem Multi-touch, možností webové kamery a dvouletou zárukou vůči náhodnému poškození. Na trh se tak dostává lehký a konvertibilní firemní notebook se zvýšenou odolností ideální pro pracovníky, kteří hodně cestují.

Díky možnosti použití v podobě klasického notebooku nebo v podobě tabletu je CF-C1 ideální pro mobilní pracovníky. Nový vícedotykový rezistivní displej je navržen tak, aby byl použitelný ve vnějším prostředí bez ovlivnění prachovými částicemi a vodními kapkami a jeho konstrukce umožňuje uživatelům pracovat i v rukavicích. Displej Multi-touch také umožňuje současný dotyk dvou nebo více prstů (lze využít například ke zmenšování či zvětšování měřítka obrázku roztažením či spojením dvou prstů).

Kromě toho společnost Panasonic potvrzuje důvěru v odolnost svých výrobků a nově nabízí dvouletou záruku na náhodné poškození po všechna nová zařízení CF-C1. Záruka se vztahuje na kompletní rozsah škod: neúmyslné rozlití tekutiny, kapky, pády, srážky a elektrické přepětí a dokonce jsou zárukou kryty poškození či prasknutí LCD displejů. Dvouletou zárukou náhodného poškození doplňuje Panasonic stávající tříletou záruku na materiálové a výrobní vady.

Jsme si vědomi, že hardware našich zákazníků klíčový pro jejich obchodní aktivity není vždy bezpečně umístěn v kanceláři a na cestách potřebuje zvláštní ochranu,“ říká Radka Karlová, marketingová manažerka pro CEE ze společnosti Panasonic Computer Products Europe.

„Vyvíjíme a dodáváme HW s technologiemi, které zákazníkům poskytnou vysokou odolnost, funkčnost a spolehlivost i v náročnějších podmínkách. Naším cílem je pomoci zákazníkům zefektivnit jejich práci v terénu a eliminovat případné prostoje a s nimi související náklady v důsledku poruch či nefunkčnosti mobilních IT zařízení v terénu. Vyjádřením důvery v odolné notebooky Toughbook je poskytnutí záruční dohody, kdy opravíme nebo dokonce vyměníme Toughbook CF-C1 zdarma, bude-li náhodně a neúmyslně poškozen v době dvou let ode dne jeho nákupu. Náš přístup je jednoduchý, pokud by se notebooku stala nehoda, my jej opravíme, pro zákazníka vše rychle a pohodlně. To vše je součástí našeho závazku maximalizovat spokojenost zákazníka,“ dodává R. Karlová.

Účel tabletu navrženého pro korporátní trh

Na rozdíl od jiných populárních tabletů pro běžné spotřebitele byl CF-C1 speciálně navržen tak, aby přinesl všechny výhody a jednoduchost používání tabletu do firemního prostředí.

Evoluce dvojice baterií pro firemní zákazníky

Většina tabletů  pro spotřebitele využívá jednu baterii, která není  schopna podporovat vytížené mobil­ní pracovníky trávící celý den v terénu, kteří potřebují mít svůj tablet pro práci po svém boku. CF-C1 přichází se sadou dvou baterií vlastní výroby, jenž poskytují až 10 hodin provozu a umožňují uživatelům vyměnit baterie během chodu počítače.

Výhoda oproti spotřebitelským tabletům: dlouhá životnost baterie a nižší  celkové náklady na vlastnictví.

Navrženo pro podnikání na cestách

Zatímco spotřebitelské  tablety jsou navrženy pro volný čas, CF-C1 je vyvinutý pro pracovní prostředí. S tvarovaným ergonomickým držákem na spodní straně tabletu mohou uživatelé snadno držet zařízení jednou rukou, zatímco druhou píší či ovládají displej dotykem. Tím je CF-C1 ideální pro lidi, kteří potřebují zaznamenávat informace v místech, kde může být náročné nebo nevhodné mít tablet při psaní položený. Na rozdíl od spotřebitelských tabletů přichází CF-C1 také se speciálním trojitým uchycením displeje, který zajišťuje jeho stabilitu v podobě notebooku i tabletu, a to po celou dobu životnosti zařízení.

CF-C1 má speciálně navržený matný displej k zajištění čistého pohledu na obrazovku ve všech podnikových prostředích – je méně ovlivnitelný šmouhami a otisky prstů a čitelný v jasném slunci i za deštivého počasí. Zařízení nabízí také všechny technické a zodolňující atributy série Toughbook jako je odolná klávesnice vůči rozlitým tekutinám a odolnost proti pádu. CF-C1 je testován tak, aby vydržel za provozu pád z výšky 76 cm bez rizika poškození jeho konstrukce i uložených dat na disku.

Výhoda oproti spotřebitelským tabletům: více komfortu, jednodušší na použití a zvýšená odolnost přináší nižší celkové náklady na vlastnictví.

Vyjímatelný pevný disk znamená bezpečná data

Populární tablety navržené pro spotřebitele jsou určeny pro jednoho uživatele a úložný prostor je flashová paměť napevno instalovaná v zařízení, takže uložená data jsou citlivá na odcizení či poškození. CF-C1 je navržen pro využití více uživateli a zajišťuje, že každý uživatel může mít přístup ke svému vlastnímu profilu a ke svým datům. Pevný disk může být vyjmut či vyměněn za účelem bezpečného uložení nebo vytvoření zálohy s cílem maximálně zabezpečit data.

Na rozdíl od jiných spotřebitelských tabletů má CF-C1 také všechny bezpečnostní a provozní vlastnosti, které lze očekávat od firemních notebooků, jako čtečku otisku prstů, čipových karet, podporu RFID stejně jako podporu multi-taskingu a Microsoft Windows 7.

Výhoda oproti spotřebitelským tabletům: lepší zabezpečení  dat a flexibilita určená pro více uživatelů.

Maximální  výkon a konektivita

S cílem zajistit podnikovým uživatelům možnost rychle přenášet klíčová data ze zařízení do firmy přichází Toughbook CF-C1 s konektivitou 3G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n a Bluetooth 2.1.

Kromě toho je nový  počítač Panasonicu vybaven výkonným procesorem určeným pro podniková prostředí – Intel Core i5–520M vPro™ (2,4 GHz, s funkcí Turbo Boost až na 2,93 GHz, Intel Smart Cache 3MB), který nabízí vynikající výkon spolu s podnikovými vlastnostmi vPro. Jak mobilní pracovníci často pracují ve stresujícím prostředí krátkých termínů, výkon procesorové jednotky a nízká spotřeba energie usnadňuje jejich práci tím, že mohou rychleji přistupovat ke klíčovým aplikacím a zpracovávat informace.

Při výběru správného tabletu pro své podnikání musí firemní nákupčí zvážit zvýšenou odolnost, konektivitu, bezpečnost a požadavky na využití v rámci svých organizací a v neposlední řadě i celkové náklady na vlastnictví související s mírou poruchovosti zařízení, více servisních zásahů znamená více prostojů a tím pádem vyšší náklady,“ uvádí Radka Karlová. „Když srovnáte populární spotřebitelské tablety s účelově navrženým počítačem Toughbook CF-C1, okamžitě uvidíte zásadní rozdíly v technologiích produktů,“ shrnuje na závěr R. Karlová.

O společnosti Panasonic

Počítače Panasonic Toughbook jsou připraveny pracovat tam, kde ostatní PC technologie již zklamaly. S odolným a ergonomickým designem poskytují mobilním pracovníkům přístup k datům a aplikacím v místech, kde to dříve nebylo možné. Toughbooky mění způsob, jak společnosti pracují. V současnosti má Panasonic Toughbook celkem 68,1 % celosvětového podílu (zdroj: European Rugged and Convertible notebook computer market, 3. čtvrtletí 2010, VDC Research).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).