Panda Security na prvom mieste v teste na výkon uskutočnenom AV-Comparatives.org

[Tisková zpráva] Bratislava, 11.november 2010 – Bezpečnostné riešenie Panda Internet Security 2011 spoločnosti Panda Security sa umiestnilo na prvom mieste v teste výkonu Security Suites Performance Test nezávislého laboratória AV-Comparatives.org. Panda Security obdržala certifikát s najvyšším hodnotením Advanced+ a zaznamenala aj najlepší celkový výkon v porovnaní s konkurentmi Symantec, ESET, AVG, Kaspersky, F-Secure, Trend Micro a ďalšími. Testami sa posudzoval vplyv bezpečnostných riešení na výkon systému. Potvrdila sa nielen vysoká účinnosť proaktívnych a cloud technológií ochrany Pandy pri detekcii nového malware, ale aj minimálny vplyv na výkon používateľských PC.

„Pri antivírusovom softvéri narastá význam vysokej miery detekcie a eliminácie bez zníženia výkonu PC,“ uviedol Andreas Clementi, predseda AV-Comparatives.org. „Prístup Panda Security, t.j. presun detekcie a analýzy malware do cloudu (kolektívna inteligencia), sa ukázal ako efektívny spôsob ako sa vysporiadať s týmto zložitým problémom.“

Všetky riešenia Panda Security pre domácich používateľov a firmy využívajú výhody Kolektívnej inteligencie, ktorá je patentovanou technológiou spoločnosti Panda Security. Funguje na základe ochrany z cloudu a automatizuje okamžitú identifikáciu a elimináciu malware hrozieb. Kolektívna inteligencia využíva silu komunity, teda siete miliónov používateľov Pandy na celom svete, ktorá poskytuje ochranu pred novými a neznámymi hrozbami v reálnom čase. Tento model ochrany výrazne znižuje spotrebu zdrojov PC a je hlavnou príčinou vysokého skóre produktu pri testovaní vplyvu na výkon PC. Panda Internet Security 2011 a ďalšie bezpečnostné riešenia Panda sa v porovnaní s minuloročnými verziami môžu pýšiť 50-percentným zvýšením výkonu v prostredí Windows 7.

Okrem testu na výkon od AV-Comparatives.org, dosiahla Panda Security najlepšie skóre aj v ďalších nezávislých testov, napríklad:

• Full Product Test laboratória AV-Test.org (August 2010): Panda Internet Security 2010 dosiahla v teste vynikajúce výsledky vo všetkých kategóriách a o prvé miesto sa delí s dvoma ďalšími výrobcami. Podľa Andreasa Marxa, CEO AV-Test.org: „Panda Internet Security bola jedným z troch produktov, ktoré dosiahli najvyššie skóre počas tohto dôkladného 12-týždňového testu.“
  • PC Security Labs Total Protection Test (August 2010): Panda Internet Security 2010 získala hodnotenie “5 Star” aj špeciálne ocenenie “Top Detection” v teste tohto nezávislého čínskeho laboratória.
  • Product Review časopisu Computerworld (Júl 2010): Panda Internet Security 2010 testoval Frank Ohlhorst, ktorý prišiel k záveru, že produkt poskytuje „maximálnu ochranu a spôsobuje minimálnu neplechu.“
  • Retrospective/Pro­active Test laboratória AV-Comparatives.org (Máj 2010): Panda Antivirus Pro 2010 dosiahla najvyššie skóre za svoje proaktívne schopnosti a detekovala pôsobivo veľké množstvo nového malware len na základe použitia heuristiky a generickej databázy vírusov.
  • On-Demand Malware Detection Test laboratória AV-Comparatives.org (Február 2010): Panda Antivirus Pro 2010 dosiahla najlepšie výsledky (99,2 percent) pri detekcii testovacích vzoriek.

„Výsledky týchto nezávislých testov ukazujú, že je možné podstatne znížiť vplyv antivírusového softvéru na výkon PC a zároveň zvýšiť ochranu,“ uviedol Pedro Bustamante, vedúci výskumu Panda Security.  „Panda je v jedinečnej pozícii, pretože dokáže poskytovať excelentnú ochranu s minimálnym vplyvom na zdroje počítača vďaka tomu, že je aj naďalej lídrom na trhu a prináša inovácie v podobe kontroly v cloude.“

Viac informácií  o nových produktoch Panda radu 2011, ktoré sú na trhu od júla 2010, je na stránke http://www.pan­dasecurity.com/slo­vakia/homeuser­s/solutions/an­tivirus alebo http://www.pan­dasecurity.sk

Panda Security

Spoločnosť Panda Security bola založená v roku 1990 a v súčasnosti je vedúcim poskytovateľom bezpečnostných riešení na báze kolektívnej inteligencie s produktmi dostupnými vo viac než 23 jazykoch a miliónmi používateľov v 195 krajinách sveta. Panda Security bola prvou spoločnosťou v oblasti IT bezpečnosti, ktorá využila silu cloud computingu prostredníctvom technológie Kolektívnej inteligencie. Tento inovatívny bezpečnostný model dokáže automaticky analyzovať a triediť tisíce nových vzoriek malware denne, čím zaručuje firemným zákazníkom a domácim používateľom najúčinnejšiu ochranu pred internetovými hrozbami s minimálnym vplyvom na výkon PC. Panda Security má 56 pobočiek na svete. Jej americké sídlo je v Kalifornii a európske v Španielsku.

Panda Security spolupracuje s paraolympiádou, WWF a Invest for Children v rámci politiky firemnej sociálnej zodpovednosti.

Webstránka spoločnosti Panda Security: www.pandasecu­rity.com.

YouTube: http://www.you­tube.com/Panda­Security1

Tweitter: http://www.twit­ter.com/Panda_Se­curity

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny