Partnerství DivX a D-Link přinesl systém DivX Connected

25. 7. 2008

[Tisková zpráva] DivX Connected HD přehrávač médií D-Link DSM-330 přenáší kvalitní mediální zábavu z PC a Internetu přímo do TV

Praha, 24. července 2008 – Společnost D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti, oznámila zahájení prodeje svého nejnovějšího přírůstku do rodiny MediaLounge – DivX Connected HD přehrávač médií DSM-330. Tento přehrávač umožňuje uživatelům ovládat digitální média pomocí dálkového ovladače a získat DivX video ve vysokém rozlišení, hudbu, fotografie a rozmanité internetové služby z PC přímo na televizor v obývacím pokoji.

Přidáním DSM-330 do domácí kabelové nebo bezdrátové sítě je možné získat přístup k médiím na všech počítačích, a na Internetu. Přenášením hudby, fotografií a videí přes bezdrátové 802.11g nebo kabelové ethernetové připojení si uživatelé vychutnají kvalitní reprodukci na systému domácího kina. Komfortní dálkově ovládané TV rozhraní a rychle reagující dálkové ovládání s mnoha funkcemi pro vyhledávání v záznamu, například přeskok vpřed o 30 sekund, přeskok vzad o 10 sekund a výběr virtuálních kapitol patří k výhodám tohoto zařízení.

Přestože základní funkcí DSM-330 je streamovat média do TV, je možné tuto funkci prakticky donekonečna rozšiřovat pomocí přídavných služeb a doplňků. Nové funkce lze přidat například pomocí rychlé aktualizace softwaru pro DivX Connected server.

DSM-330 podporuje tyto video formáty DivX (včetně DivX VOD souborů), Xvid a WMV9 (převedený na PC). Podporované obrazové formáty jsou JPEG, JPEG 2000 a BMP (nekomprimovaný); audio formáty MP3, WMA (převedený na PC), M3U, M3U8 a PLS. Dále jsou podporována zabezpečení bezdrátového přenosu WEP, WPA a WPA2. Součástí produktu je i program DivX Converter, pomocí kterého můžete jednoduše překonvertovat videa na počítači do formátu DivX.

„Zjistili jsme, že stále více lidí využívá platformu DivX a že roste poptávka po přehrávači médií, který podporuje všechny možnosti, které DivX Connected nabízí,“ řekl Jiří Kraval, Country Sales Manager společnosti D-Link Czech. „Věříme, že to je ideální řešení pro každého, kdo si chce užívat digitální zábavu z PC a Internetu v pohodlí obývacího pokoje.“

DivX Connected je výkonná otevřená platforma, které umožňuje zákazníkům sledovat a ovládat počítačová digitální média prostřednictvím TV a dálkového ovladače. Lze ji zabudovat do mnoha zařízení spotřební elektroniky, například digitálních televizorů, set-top boxů, Blu-ray DVD přehrávačů apod. Pomocí vývojové sady (SDK) pro tuto platformu mohou uživatelé upravovat rozhraní pro práci s médii a dokonce vytvářet doplňky (programové zásuvné moduly neboli pluginy) pro využívání řady internetových služeb, jako jsou Google Maps, Last.fm, Facebook a mnoho dalších.

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO