Personální změny ve společnosti Deutsche Telekom

10. 12. 2009

[Tisková zpráva] Hamid Akhavan, výkonný ředitel opustí společnost v únoru 2010.

Hamid Akhavan, Chief Operating Officer (COO), opouští na vlastní žádost společnost Deutsche Telekom v únoru příštího roku. Jeho odchod bude předmětem jednání dozorčí rady, které se bude konat 17. prosince tohoto roku. Hamid Akhavan opouští společnost po osmi letech, působil na různých seniorských pozicích v Bonnu a nyní se bude věnovat své profesní kariéře v jiné společnosti v Německu.

„Velmi oceňuji fantastickou práci Hamida, kterou pro nás během jeho působení vykonal, a respektuji jeho rozhodnutí odejít. Samozřejmě nám bude chybět,“ uvádí René Obermann, Chief Executive Officer (CEO) společnosti Deutsche Telekom. „Hamid významným způsobem přispěl k realizaci našich vizí a dokázal zhmotnit mnoho našich očekávání a představ. Vedle jeho zásluh se sluší připomenout jeho podíl na rozvoji mobilního internetu v roce 2005, kdy vedl projekt Next Generation Mobile Network (NGMN) a pomáhal vytvořit klíčová partnerství, například se společností Apple a Google. Hamid se také podílel na nových business modelech, inovacích a nových technologiích, které jsme v Deutsche Telekomu realizovali. Bylo pro mě velkým potěšením s Hamidem spolupracovat z pozice generálního ředitele a přeji mu hodně úspěchů v jeho profesním i soukromém životě.“

Jako člen představenstva a COO v Deutsche Telekomu měl Hamid Akhavan odpovědnost za produkty a inovace napříč celou skupinou, včetně technologií, IT, mezinárodního obchodu a marketingu. Do března 2009 byl také odpovědný za mobilní komunikaci, kdy působil jako CEO v T-Mobile International AG.

„Deutsche Telekom mi poskytl jedinečnou příležitost v mém profesním životě,“ říká Hamid Akhavan. „Mojí absolutní prioritou v posledních měsících bylo představení společnosti Deutsche Telekom jako integrovaného poskytovatele telekomunikačních a ICT řešení, které také můžeme nazvat One Company Project. Nyní, když se tento cíl podařilo splnit, rozhodl jsem se přijmout další výzvy mimo DTAG. Musím poděkovat René Obermannovi za jeho důvěru, kterou ve mně vložil, a dal mi tak příležitost růst spolu se společností.“

Do prosince 2006 zastával Hamid Akhavan pozici Chief Technology and Information Officer (CTO) ve vedení společnosti T-Mobile International. V souladu se strategií tuto pozici zastával pro celou skupinu Deutsche Telekom. Hamid Akhavan pracoval v T-Mobile International od roku 2001 a členem vedení se stal v roce 2002. Jeho předchozí zaměstnání bylo na pozici Chief Technical Officer u Teligent Inc., mezinárodní společnosti zaměřené na bezdrátové širokopásmové služby.

Hamid Akhavan vystudoval California Institute of Technology (CALTECH) a Massachusetts Institute of Technology (MIT) v oboru Electrical Engineering and Computer Science.

O společnosti T-Systems
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2008 činily výnosy společnosti přes 2,9 miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 46.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2008 činily přibližně 11 miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč