Petr Draxler byl jmenován šéfem lidských zdrojů skupiny GTS Central Europe

[Tisková zpráva] Praha, 26. říjen 2010 – Skupina GTS Central Europe (GTS), přední poskytovatel integrovaných telekomunikačních řešení ve střední a východní Evropě, jmenovala Petra Draxlera (40) ředitelem lidských zdrojů. V této pozici bude Petr Draxler zodpovědný za vedení agendy lidských zdrojů napříč skupinou GTS.

Petr Draxler přináší do GTS více než šestnáct let zkušeností ze svého předchozího působení ve vedoucích pozicích v oblasti lidských zdrojů nejen z lokálních, ale i regionálních nadnárodních společností jako například DHL, Motorola a IBM. Před nástupem do skupiny GTS byl zodpovědný za oblast konzultací lidských zdrojů v Pricewaterhou­seCoopers v České republice. V průběhu své kariéry v oblasti lidských zdrojů se specializoval především na nábor zaměstnanců a talent management. Má rovněž zkušenosti s personalistikou v oblasti fúzí a akvizic. V době svého působení ve společnostech Motorola a IBM řídil lidské zdroje také v oblasti regionu, a to například v rámci Slovenska, Maďarska, Rumunska, Bulharska, Srbska, Chorvatska, Slovinska či Pobaltských zemí.

„Jsem velmi potěšen, že mohu Petra Draxlera přivítat v GTS,“ oznámil Adam Sawicki, generální ředitel skupiny GTS. „Jeho rozsáhlé zkušenosti s vedením lidských zdrojů v inovačních technologických společnostech nám pomohou vstoupit do nové fáze vývoje naší firmy. Těším se, že díky nim přispěje k probíhajícímu a úspěšnému rozvoji skupiny GTS,“ dodal Sawicki.

„Jsem rád, že jsem dostal příležitost vést lidské zdroje v tak dynamickém prostředí, jakým je skupina GTS. Věřím, že další připravovaná standardizace lidských zdrojů GTS napříč regionem umožní našim zaměstnancům vyniknout a posílit postavení GTS jako preferovaného zaměstnavatele ve svém tržním segmentu,“ řekl Petr Draxler.

Petr Draxler vystudoval elektrotechnické inženýrství na ČVUT v Praze. Petr Draxler je ženatý a má dvě dcery.

O skupině GTS:
Skupina GTS Central Europe (GTS) je předním poskytovatelem integrovaných telekomunikačních řešení v zemích střední a východní Evropy. GTS má rozsáhlou optickou síť pokrývající region střední a východní Evropy, která zasahuje do sousedních zemí jako je Rakousko, balkánské státy, země Pobaltí, Rusko, Turecko nebo Ukrajina. V zemích střední a východní Evropy – České republice, Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku – má skupina GTS rozsáhlou podzemní síť poskytující služby hlasové, datové, IP, MPLS a širokopásmové komunikace firemním zákazníkům, ale také dalším telekomunikačním operátorům, operátorům mobilních služeb a poskytovatelům obsahu. Celosvětový telekomunikační časopis Capacity vyhlásil skupinu GTS nejlepším velkoobchodním operátorem ve střední a východní Evropě za rok 2005, 2007 a 2009. Za rok 2009 dosáhla skupina GTS obratu 384,5 milionu EUR a provozního zisku před zdaněním, splátkou úroků, odpisy a amortizací (EBITDA) 86 milionů EUR.

Vlastníkem skupiny GTS je konsorcium finančních investorů vedené fondy Columbia Capital, M/C Venture Partners a Innova Capital. Columbia Capital a M/C Venture Partners jsou severoamerické finanční skupiny zaměřené na investice do telekomunikačního a IT sektoru. Innova Capital je jedním z vedoucích private equity fondů zaměřených na region střední Evropy. Mezi další členy konsorcia patří Bessemer Venture Partners, HarbourVest Partners a Oak Investment Partners. Pro více informací navštivte prosím www.gtsce.com.