Adobe uvádí balík programů Adobe Photoshop Elements 9 a Premiere Elements 9

[Tisková zpráva] Nová verze přináší kompletní řešení pro úpravy fotografií a videa uživatelům platformy Windows i Mac

Praha, 24. září 2010 – Společnost Adobe Systems Incorporated představuje programy Adobe Photoshop Elements 9 a Adobe Premiere Elements 9 pro Windows a Mac, nové verze nejprodávanějších spotřebitelských programů pro úpravy fotografií a videa. Tyto nástroje jsou dostupné jako samostatné produkty nebo jako jeden produkt – balík Photoshop Elements 9 a Adobe Premiere Elements 9 – obsahující dva výkonné programy se snadným používáním za výhodnou cenu. Nová verze také poprvé přináší program Premiere Elements v češtině a pro platformu Mac.

„Díky sjednocenému řešení pro fotografie a video mohou uživatelé platforem Windows i Mac poprvé dělat se svými fotografiemi i videem více,“ řekl Kevin Connor, vice president of product management for Digital Imaging. „Protože jsou ze stejné rodiny jako vedoucí programy v oboru Photoshop a Premiere Pro, staví Photoshop Elements a Premiere Elements na stejné technologie, jaké používají profesionálové. Naším cílem je nabídnout našim zákazníkům inteligentní a snadno přístupné funkce, které se postarají o všechnu těžkou práci, a umožní jim snadno sdílet působivé vzpomínky s přáteli a rodinou.“

Vytváření atraktivních fotografií a videí s převratnými funkcemi
Programy Photoshop Elements 9 a Premiere Elements 9 obsahují všechny nástroje, které uživatelé potřebují, aby co nejlépe zpracovali své fotografie a videa. Inteligentní analýza obsahu v bodovém retušovacím štětci, převzatá ze známé funkce výplně respektující obsah programu Photoshop CS5, analyzuje obsah obrazu a rychle opraví nebo transformuje fotografie (například odstraněním turistů z přelidněné scény) pomocí tahu štětce a vyplní je pozadím. Několik nových možností úprav s průvodcem provede uživatele krok za krokem procesem dosažení atraktivních efektů úprav, jako je efekt Mimo meze (Out of Bounds), se kterým objekt ve fotografii jakoby vystupuje ze stránky ve 3D, vytváření mistrovských obrazů ve stylu pop art nebo usnadnění retušování pomocí perfektní funkce pro portréty.

S programem Premiere Elements 9 mohou uživatelé vytvářet filmy za několik minut s pomocí inteligentních nástrojů, které automaticky opraví problémy se zvukem, oříznou špatné záběry, stabilizují roztřesené záběry a korigují barvy nebo problémy s osvětlením. Libovolné video lze snadno převést na animovaný film pomocí efektu karikatury (Cartoon), a optimalizovaný výkon usnadňuje bezproblémový střih a přehrávání videa, dokonce i v HD.

Vylepšená organizace a sdílení
S modulem Organizátor lze jednoduše načítat a importovat fotky a videa z digitálních zrcadlovek nebo populárních videokamer Flip Video, označovat je visačkami a prohlížet je v jednom centrálním místě. Automatický analyzátor pomáhá uživatelům označit visačkami nejlepší fotografie a videa a také identifikuje ve fotografiích specifické tváře. Uživatelé mohou rychle umístit fotografie a videa přímo na Facebook, zkombinovat různá média do dynamických interaktivních online alb a vytvářet online videa na webu s podobným rozhraním jako z DVD pro sdílení s přáteli a rodinou. Uživatelé si mohou přizpůsobit pružné návrhy rozvržení knih výstřižků a fotografických alb jednoduchým přetahováním, s automatickým umístěním fotografií do předlohy a snadným přístupem k libovolné funkci úprav programu Photoshop Elements přímo z tohoto modulu. Vytvořené projekty pak lze vytisknout doma nebo přes poskytovatele online tiskových služeb.

Výhodou pro všechny uživatele programu Photoshop Elements je přístup k fotografiím a videím online prakticky odkudkoliv nebo přes vybrané mobilní přístroje na webu Photoshop.com.

Výukové filmy k programům Photoshop Elements and Premiere Elements najdete zdarma na webu Adobe TV na adrese http://tv.ado­be.com.

Ceny a dostupnost
Lokalizovaná verze Adobe Photoshop Elements 9 a Premiere Elements 9 bude k dispozici od 10. října 2010 za cenu 2.698 Kč bez DPH.

O společnosti Adobe
Adobe převratným způsobem mění soužití a vztah lidí k myšlenkám a informacím – kdykoliv, kdekoliv a přes jakékoliv médium. Další informace najdete na www.adobe.cz nebo www.adobe.com.

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka