Platforma NACEVI přenáší Reality show Vyvolení

[Tisková zpráva] Nová řada reality show Vyvolení – noví hrdinové je vysílána i po internetu. Aby bylo možné uspokojit zvýšený zájem diváků při sledování zajímavých situací na živých kamerách, vysíláni je distribuováno prostřednictvím sítě doručování obsahu NACEVI (NÁrodní CEntrum VIdea), kterou vytvořila a provozuje společnost Visual Connection. Tato společnost také zajišťuje ochránění vysílaného obsahu proti neoprávněnému použití pomocí technologie DRM.

„Počet současně připojených uživatelů může ve špičce přesáhnout 20.000, což zatím žádná jiná technologie na našem území neumožňuje“, dodává Jakub Kabourek, obchodní ředitel společnosti Visual Connection. „Daří se tak překlenout technické omezení běžných streamovacích systémů, diváci díky NACEVI nepřijdou o atraktivní záběry z důvodu přehlcení sítě.“

Projekt NACEVI kromě běžného internetového vysílání televizních stanic najde využití například při informování uživatelů v době krizových situací (živelní pohromy, terorismus) nebo při důležitých aktech českého společenského života. Více o projektu NACEVI lze najít na stránkách http://www.na­cevi.cz/.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).