Platforma Surpass pomohla společnosti Cablevision získat jeden milion zákazníků v oblasti hlasových služeb

[Tisková zpráva] Společnost Siemens oznámila, že jeho SURPASS softswitch platforma sítí příští generace založená na internet protokolu pomohla jeho zákazníkovi - firmě Cablevision Systems Corporation - získat jeden milion uživatelů VoIP služby Optimum Voice, za necelé tři roky. Cablevision je největším poskytovatelem kabelových služeb v nejrozsáhlejší oblasti New York s více než třemi miliony zákazníků kabelové televize.

Platforma Siemens Surpass podporuje různé síťové konfigurace a jeden softswitch obslouží až 150.000 uživatelů. Díky rychlému vývoji funkcíje společnost Cablevision schopna nabídnout zákazníkům své paušální služby Optimum Voice bohatou a stále rostoucí sadu služeb, včetně přístupu na webový portál, přes který si zákazníci mohou své účty a služby sami spravovat. To nabízí uživatelům větší možnost řídit si své telefonní služby, větší pohodlí a nižší závislost na tradičních zákaznických kontaktech a asistenčních linkách.

Cablevision si platformu Siemens Surpass vybrala v roce 2003 proto, aby jí v oblasti působnosti pomohla razantním způsobem nastartovat službu Optimum Voice. Cablevision, jako první významný kabelový operátor, který nasadil VoIP v celém svém servisním území, je i nadále vedoucím operátorem ve svém oboru. Vysoce spolehlivá platforma Siemens Surpass umožňuje společnosti Cablevision zajistit funkci nouzového volání E911, jak požaduje americký regulační úřad; pro službu Optimum Voice se již rozhodla jedna třetina zákazníků kabelové televize a více než polovina klientů vysokorychlostního internetu.

„Silná odezva na službu Optimum Voice, kterou umožňuje a průběžně zlepšuje spolehlivá softswitch technologie společnosti Siemens, firmě Cablevision napomohla k dosažení další významné možnosti růstu – nabídce Optimum pro firemní hlasové a datové služby se stejnou úrovní hodnoty, spolehlivosti a výkonu pro statisíce firem v naší oblasti působnosti,“ řekl Tom Rutledge, provozní ředitel společnosti Cablevision.

„Siemens blahopřeje firmě Cablevision k zisku miliontého účastníka, což považujeme za významné uznání naší VoIP platformy Surpass,“ sdělil Christian Unterberger, prezident oblasti Pevných sítí společnosti Siemens. „Surpass jsme navrhli jako platformu pro všechny typy poskytovatelů síťových služeb, která jim umožní rozvinout služby nabité funkcemi a nabízí možnost růstu těchto služeb s kvalitou, spolehlivostí a bezpečností, kterou jejich zákazníci vyžadují.“

V červenci 2006 prodal Siemens pětimiliontou licenci pro softswitch Surpass, který nasadilo mnoho poskytovatelů služeb po celém světě. Mezinárodními zákazníky jsou například kanadský Shaw Cable, mexický Multimedios či evropští operátoři UPC, Com Hem, Casema a Essent.