Podle nové zprávy agentury IMS posiluje Axis vedoucí pozici na trhu

[Tisková zpráva] Axis Communications, globální lídr v oblastí síťového videa1, dnes oznámil, že nejnovější průzkum trhu bezpečnostních řešení společnosti IMS Research odhaduje globální tržní podíl Axisu v oblasti síťových kamer na 33,5 % (z 32,0 % v předchozím roce). Axis tak ještě více posílil svou vedoucí pozici na trhu.

Letošní vydání roční zprávy společnosti IMS Research „The World Market for CCTV & Video Surveillance Equipment“ se zakládá na datech z roku 2007 a obsahuje komplexní informace o všech dodavatelích analogových a digitálních řešení pro videodohled, jako jsou kamery, záznamová zařízení a kodéry videosignálu.

Ve srovnání s osmou příčkou, kterou obsadil rok předtím, se Axis celosvětově v roce 2007 umístil na šesté pozici v kategorii Dodavatelé zařízení pro dohled. V kategorii bezpečnostních kamer, jež zahrnuje jak analogové, tak síťové kamery, umístil průzkum IMS Research Axis na třetí příčku na světě, loni to byla čtvrtá pozice.

V kategorii síťových kamer Axis stále zůstává jednoznačným lídrem trhu a zvyšuje svůj náskok oproti dalším konkurentům zvyšováním podílu na trhu. V americkém regionu a regionu EMEA je tržní podíl Axis Communications třikrát větší než podíl nejbližšího konkurenta. IMS Research předpovídá silný a dlouhodobý růst trhu síťových videoproduktů s průměrným 35% meziročním nárůstem v příštích pěti letech.

„Zpráva IMS opět potvrzuje naši silnou pozici globálního lídra, kde jsme opět posílili své postavení na trhu síťového videa – tedy trhu s nepřetržitým pozitivním dlouhodobým potenciálem růstu,“ řekl Ray Mauritsson, president Axis Communications.

Axis se zaměřuje na profesionální segment trhu síťového videa se zákazníky v oblasti školství, dopravy, státní správy, maloobchodu, bankovnictví a průmyslu. Díky využití standardní IT infrastruktury vytváří škálovatelné systémy síťového videa a flexibilní cenově efektivní systémy připravené na budoucnost.