Podle společnosti Dimension Data mění sjednocená komunikace způsoby podnikání

23. 2. 2011

[Tisková zpráva] PRAHA – 18. února 2011 – Podle společnosti Dimension Data, předního globálního poskytovatele IT služeb a řešení, přispívá současná ekonomická situace k přechodu firem na sjednocenou firemní komunikaci, což mění zažité procesy a umožňuje další rozvoj podniků.

Organizace po celém světě čelí ekonomickému tlaku a tlaku konkurence, což je nutí snižovat náklady, zjednodušovat procesy a zvyšovat flexibilitu. Společnosti by neměly čekat s plánováním strategie a architektury, protože potenciální úspory v oblasti nákladů na telekomunikace mohou být 20 – 30 %. Technologie tak usnadňují transformaci podniků a vytváří prostor pro další rozvoj.

„Přechod firem na sjednocenou komunikaci již není otázka jestli, ale kdy. Přechod z decentralizo­vaného hlasového TDM řešení k centralizovanému IP řešení pro jednotnou komunikaci a spolupráci (UC&C – Unified Communication and Collaboration) je nevyhnutelná realita,“ říká Zbyszek Lugsch, Sales & Solutions Director, Dimension Data Czech Republic a.s.. „Centralizovaná architektura přináší úspory nákladů a umožňuje podnikům zlepšit spolupráci se zákazníky a získat na trhu potřebnou konkurenční výhodu. Firmy již vidí, že UC&C neznamená jen úsporu nákladů, ale také významné organizační výhody a možnost podnikat zcela novým způsobem.“

UC&C integruje hlasovou telefonii a video komunikaci s jinými podnikovými systémy. Takové propojení adresářů, sjednoceného zasílání zpráv, rychlých zpráv a integrace například do systémů řízení vztahů se zákazníky nebo aplikací pro fixně-mobilní konvergenci vytváří potenciál pro další růst.

Pokud společnosti přejdou na sjednocenou komunikaci, mohou nejenom lépe využívat zdroje, ale zjednodušuje se i správa a řízení upgradů. Další výhodou je větší mobilita zaměstnanců, lepší ochrana investic a poskytování nových funkcí specifickým skupinám uživatelů. Zároveň dochází i k významným úsporám nákladů na cestování a prostory a zlepšení podnikových procesů.

Telefonie se stále častěji posouvá  do IP, což smazává hranice mezi hlasem a videem. Sjednocování  komunikace je nevyhnutelné a logické řešení. Vynakládat úsilí a náklady zvlášť na správu hlasu a videa je velmi neefektivní.

Lze očekávat, že se změní i spotřeb­ní modely. Společnosti stále častěji očekávají při nákupu větší volnost a flexibilitu. Současný model výdajů na infrastrukturu doplní různé cenové nabídky a společnosti budou více využívat veřejný cloud a hybridní scénáře.

O společnosti Dimension Data

Dimension Data (LSE:DDT) je specializovaným mezinárodním poskytovatelem IT služeb a řešení. Klientům pomáhá plánovat, budovat, podporovat a řídit jejich IT infrastruktury. Společnost Dimension Data poskytuje své odborné znalosti v oblastech budování sítí, řešení datových center, konvergovaných komunikací, technologií Microsoft a technologií pro kontaktní centra. Díky unikátním schopnostem v oblasti konzultací, integrace a řízení služeb vytváří společnost jedinečná klientská řešení.

www.dimension­data.com/cz

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube