Podle údajů Dell’Oro společnost Alcatel znovu potvrdila postavení největšího dodavatele DSL

31. 8. 2004

Podle údajů Dell’Oro společnost Alcatel znovu potvrdila postavení největšího dodavatele DSL

Prudký nárůst dodávek zaznamenala Severní a Latinská Amerika

Paříž, 30. srpna 2004 – Společnost Alcatel (Paříž: CGEP.PA a NYSE: ALA) oznámila, že společnost Dell'Oro Group zabývající se analýzami v oboru telekomunikací, znovu potvrdila dlouhodobě vedoucí postavení společnosti na trhu DSL. Podíl společnosti Alcatel na trhu DSL ve druhém čtvrtletí roku 2004 činil 40,6 % z celosvětového množství dodaných linek DSL, což je téměř třikrát více než tržní podíl nejbližšího konkurenta. Podle údajů Dell'Oro Group za druhé čtvrtletí roku 2004 nyní kumulativní tržní podíl společnosti Alcatel představuje 37,7 % a celkový počet dodaných linek DSL činí více než 49 milionů.

V minulém čtvrtletí společnost zaznamenala změnu v charakteristice růstu, v tom smyslu, že regiony, které v minulých letech tradičně vykazovaly pravidelný růst dodávek, příkladem může být oblast Asie a Pacifiku a v menší míře také Evropa a blízký východ, zaznamenaly pokles. Naopak regiony, které dosud vykazovaly relativně slabý růst, jako například severní a Latinská Amerika, zaznamenaly prudký nárůst dodávek.

„Severoamerický trh zažil období prudkého růstu, kdy počet dodaných DSL linek vzrostl v průběhu prvního čtvrtletí roku 2004 zhruba o 33 %. Tento trend je výsledkem toho, že naši zákazníci neustále propagovali služby DSL koncovým uživatelům,“ uvedl Michel Rahier, provozní ředitel divize pevných telekomunikací společnosti Alcatel. „V Latinské Americe došlo k prudkému nárůstu dodávek o 83 % oproti minulému čtvrtletí, přičemž v popředí růstu stály země jako Mexiko či Brazílie.“

S pokračujícím vývojem trhu s širokopásmovým přístupem je společnost Alcatel v popředí v dodávkách nejmodernějších a technicky nejvyspělejších DSL řešení na světě. Do DSL portfolia společnosti Alcatel patří nejrozšířenější platforma pro širokopásmový přístup, Alcatel 7300/7301 Advanced Services Access Manager (ASAM), dále řešení Alcatel Litespan Next Generation Digital Loop Carrier (NGDLC) a produkty pro správu a řízení DSL. Toto portfolio je klíčové pro vedoucí pozici společnosti Alcatel na trhu a je nejrozšířenější produktovou řadou v sítích více než 120 zákazníků.

O skupině Dell'Oro

Dell'Oro Group je firma působící v oboru průzkumu trhu, která se specializuje na strategickou konkurenční analýzu v oboru sítí a telekomunikací. Společnost jako první začala poskytovat pravidelné čtvrtletní informace z průzkumu trhu pro toto odvětví, aby udržela krok s rychlým vývojem technologie. Její čtvrtletní zprávy a pětileté prognózy nabízí podrobné kvantitativní informace o výnosech, počtu dodaných produktů podle místa dodání a/nebo jednotkově a průměrných prodejních cenách. Další informace získáte na internetových stránkách společnosti na adrese http://www.de­lloro.com.

O společnosti Alcatel

Společnost Alcatel poskytuje komunikační řešení umožňující provozovatelům, poskytovatelům služeb a podnikům po celém světě dodávat jejich zákazníkům či zaměstnancům hlasový, datový a multimediální obsah a služby. Alcatel si udržuje vedoucí pozici v oblasti pevných a mobilních širokopásmových sítí, aplikací a služeb a přináší tak svým zákazníkům přidanou hodnotu. Společnost dosáhla v roce 2003 objemu prodeje 12,5 miliardy EUR a působí ve více než 130 zemích světa.

Kontakt: David J. Wodinský, Alcatel Czech, press@alcatel.cz, 281 080 111

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET