Podnikatelem roku v Pardubickém kraji se stal Martin Rozhoň z Vivantisu

[Tisková zpráva] Chrudim, 9. února 2010 - Nejúspěšnějším podnikatelem loňského roku v Pardubickém kraji se stal Martin Rozhoň, ředitel společnosti Vivantis. Prestižní ocenění udělila chrudimskému podnikateli poradenská firma Ernst &Young za vybudování ryze české společnosti, která se řadí mezi největší internetové prodejce. Vivantisu se navíc daří navyšovat tržby i navzdory hospodářské krizi.

„Podnikatel roku je bezesporu tím nejprestižnějším oceněním, které je v rámci České republiky udíleno. Začínal jsem jako student, bez kapitálu i zázemí. Přesto se mi podařilo vytvořit úspěšnou společnost bez společníků a investorů, pouze za přispění mých kolegů. Cenu vnímám jako motivaci do další práce,“ sdělil Martin Rozhoň, ředitel společnosti Vivantis, mezi jejíž stěžejní e-shopy v současné době patří Parfemy.cz, Hodinky.cz, Sperky.cz, Krasa.cz, Prozdravi.cz a Nakupnicentrum.cz. „K mému ocenění mohlo přispět, že se naší společnosti podařilo navýšit obrat a zisky i v loňském roce, který byl pro řadu podnikatelů vzhledem k hospodářské krizi velmi kritický,“ doplnil Rozhoň.

Vivantis je aktuálně druhým největším internetovým prodejcem v České republice co do počtu objednávek. Za své devítileté působení na tuzemském trhu se prostřednictvím jeho e-shopů podařilo odeslat již více než milion zásilek. Největší zájem ze strany zákazníků společnost zaznamenává o zboží z internetového obchodu Parfemy.cz, který je největší internetovou parfumerií v České republice. V loňském roce činily tržby Vivantisu 416 milionů korun.

V rámci Pardubického kraje byla cena Podnikatel roku udělena již počtvrté. Sedmičlenná porota pravidelně vybírá nejúspěšnější průkopníky v oblasti podnikání. Cílem tohoto ocenění, které společnost Ernst & Young uděluje v 50 zemích po celém světě, je představit veřejnosti vynikající osobní příklady na poli podnikání.

„Mezi hlavní kriteria hodnocení patří finanční výsledky, strategická orientace, přístup k inovacím a globální dosah podniku. Pro rozhodování porotců je však také důležitý podnikatelský duch nominovaného, jeho osobní příběh a způsob, jakým řídí a rozvíjí svou firmu. Podle porotců pan Rozhoň všechna tato kriteria splňoval na výbornou,“ uvedla Magdalena Souček, vedoucí partnerka Ernst & Young v České republice.

Letos je předáváno desáté, jubilejní ocenění v této prestižní soutěži Podnikatel roku v rámci České republiky. Na mezinárodní úrovni je cena společnosti Ernst & Young vyhlašována již od roku 1986. Přísná kritéria, na základě kterých jsou podnikatelé hodnoceni, jsou ve všech zemích na šesti kontinentech stejná. Tak je zachována idea nenárodnosti soutěže.