Podnikový bezdrátový systém ZyXEL s řídicí jednotkou NXC5200 a přístupovým bodem NWA5160N nabízí výkon standardu 11n a spolehlivé zabezpečení pro mobilní připojení

30. 11. 2010

[Tisková zpráva] ZyXEL Communications (TSE:2391), přední světový dodavatel vysokorychlostních přístupových řešení, dnes představil podnikový bezdrátový systém tvořený řídicí jednotkou NXC5200 a přístupovým bodem NWA5160N. Systém zajistí vysoký výkon ve standardu 11n a bezpečné mobilní připojení středních a velkých organizací a kampusů.

Podnikový systém ZyXEL nabízí možnost centrálního a škálovatelného řízení až 240 přístupových bodů. Síťový administrátor může spravovat jednotlivé bezdrátové kanály z centrálního místa a zajistit nulovou prodlevu při přechodu z jedné zóny do druhé. Uživatelé ocení vysokou rychlost připojení a stabilitu pro přístup k internetu, video konference nebo VoIP hovory.

Mobilní uživa­telé přestavu­jí  pro podnikovou internetovou bezpečnost větší riziko než uživatelé  připojení kabelem. Kromě řídicí jed­notky pro flexibilní  nastavení sítě při­náší řídicí systém ZyXEL navíc mnoho ochranných funkcí (firewall), které se postarají o hrozby přicházející z bezdrátové sítě. Jednotka NXC5200 podporuje spolehlivé a certifikované šifrovací standardy WPA a WPA2 a obsahuje vestavěný firewall a IDP a AV (s volitelnou licencí). NXC5200 je řešením, které nejenom zajistí šifrovanou komunikaci, ale také představuje spolehlivou ochranu jádra sítě před útoky pocházejícími z bezdrátové sítě. Podnikový bezdrátový systém ZyXEL je nejlepší volbou pro vytvoření bezdrátové sítě, která bude sloužit jako spolehlivá a bezpečná nadstruktura pevné sítě.

Protože mobilní uživatelé  odebírají stále větší část dostupného přenosového pásma, bude rychlý standard 11n nakonec nezbytností. Výkonná  konstrukce podnikového systému ZyXEL tak představuje ochranu investice do budoucna, protože systém je připraven na budoucí nástup technologií 11n již nyní . Data procházející každým virtuálním přístupovým bodem mohou být lokálně přemostěna, nebo odeslána na řídicí jednotku NXC5200, jestliže je žádoucí větší míra řízení. Inteligentní přeposílání dat umožňuje systému odlehčit celé síti a současně zajistit výkon ve standardu 11n.

NXC5200 podporuje několik funkcí, které  mají za úkol zrychlit a usnadnit instalaci systému. Řídicí  jednotka i řízené přístupové body se mohou automaticky vzájemně vyhledat a propojit. Jednou provedenou konfiguraci lze posílat všem řízeným přístupovým bodům. Snadná instalace v konečném součtu znamená úsporu celkových nákladů, protože šetří čas IT pracovníků.

Kde získat více informací

Další informace naleznete na stránkách www.zyxel.cz, případně www.zy­xel.com

O společnosti ZyXEL Communications

Byla založena v roce 1989 na Tajwanu jako ZyXEL Communications Corp. V současné době se jedná o předního dodavatele inovativních a spolehlivých řešení s širokou nabídkou produktů a doplňkových služeb pro telco společnosti, obchodní organizace a domácí a individuální uživatele. Společnost začínala jako jeden z prvních výrobců modemů a v dnešní době patří mezi několik málo společností na světě, které jsou schopny dodat kompletní síťová řešení pro segmenty Telco, SME/Enterprise a Digital Home. Mezi řešení Telco patří přístupová síťová zařízení (bezdrátová i s pevným připojením), zařízení pro instalaci u zákazníka a switche třídy carrier. Mezi řešeními SME/Enterprise nalezneme unifikované bezpečnostní brány (USG), LAN switche, WLAN zařízení a zařízení pro IP telefonii. Řešení Digital Home zahrnují zařízení pro síťové připojení a multimediální zařízení.

Společnost ZyXEL má 3200 zaměstnanců  a distributorů v 70 zemích a pokrývá více než 150 regionálních trhů. ZyXEL Communications Corp. má více než 30 obchodních zastoupení a dvě výzkumná a vývojová centra po celém světě.

Další informace o společnosti ZyXEL naleznete na stránkách www.zyxel.cz nebo www.zyxel.com.

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo