Polycom má za sebou další úspěšný půlrok

[Tisková zpráva] Společnost Polycom, Inc. zveřejnila své hospodářské výsledky za za druhé čtvrtletí a celou první polovinu letošního roku a opět tak potvrdila dlouhodobý trend růstu tržeb i zisku, který Polycom vykazuje. Konsolidované čisté tržby dosáhly za druhé čtvrtletí výše $271.6 milionů a za prvních šest měsíců tohoto roku dosáhl celkový objem tržeb $530.5 milionů, což je téměř o čtvrtinu více, než ve stejném období loňského roku.

Z hlediska produktů připadalo ve druhém čtvrtletí 52% tržeb na řešení pro videokomunikaci, 10% na síťové systémy a 38% na produkty pro hlasovou komunikaci. Právě prvně zmíněný prodej videokomunikačních řešení zaznamenal rychlý nárůst, což je dáno nejenom rostoucí poptávkou po tomto typu zařízení, ale také významnými inovacemi v produktovém portfoliu, které Polycom uskutečnil během posledního roku.

Konkrétně jde o novou řadu videokonferenčních systémů řady Polycom HDX, která posunula hranici kvality obrazu a zvuku na novou úroveň, jež může vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům. Sada UltimateHD technologií Polycomu uživatelům přináší rozlišení obrazu až na úrovni HD 720p 1280×720 spolu se špičkovou kvalitou zvuku založenou na technologiích Polycom Siren22 (22kHz) StereoSurround.

Inovativní produkty stojící na špici technologického vývoje tak spolu s rostoucí poptávkou ze strany zákazníků a trvalým růstem tržeb upevňují vedoucí postavení Polycomu mezi výrobci řešení pro hlasovou a video komunikaci.

Distributorem video a audiokonferenčních zařízení a technologií značky Polycom je v České republice společnost Gesto Communications.