Polycom opět posouvá hranice High Definition komunikace

[Tisková zpráva] V průběhu uplynulého roku společnost Polycom představila novou řadu videokonferenčních systémů zahrnující modely Polycom HDX 4000 až Polycom HDX 9000. Díky těmto produktům Polycom posunul hranici kvality obrazu a zvuku na novou úroveň, která reflektuje nejnovější pokrok v oblasti digitáních multimedií a může vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům. Řada HDX přináší uživatelům nekompromisní kvalitu komunikace a vzdálené spolupráce díky sadě technologií UltimateHD, která v sobě kombinuje HD video, HD sdílení obsahu a v neposlední řadě špičkovou HD kvalitu zvuku založenou na technologiích Polycom Siren22 (22kHz) StereoSurround.

Společnost Polycom nezapomíná ani na ty uživatele, kteří nemají možnost provozovat své videokonferenční systémy na kvalitních datových linkách a často se musí spokojit s využitím běžného veřejného Internetu, který obvykle nevyhovuje požadavkům na přenos obrazu a zvuku v reálném čase a vysoké kvalitě. Polycom proto do svých zařízení řady HDX zabudoval unikátní patentovanou technologii Polycom Lost Packet Recovery (LPR), která minimalizuje negativní dopad ztráty přenášených paketů na kvalitu videokomunikace.

Dokladem převahy Polycomu nad konkurencí je srovnávací test této třídy zařízení, který provedla analytická společnost Wainhouse Research. Ta se na oblast videokonferencí už řadu let specializuje a je tak zřejmě nejrenomovanějším nezávislým zdrojem, který se zabývá danou problematikou. V ostré konkurenci dalších výrobců si společnost Polycom připsala jednoznačné vítězství díky svým výše zmíněným produktům řady HDX, které obdržely v osmi z deseti hodnocených vlastností nejvyšší ocenění. Kromě excelentní kvality obrazu a zvuku dále zařízení Polycom HDX získala nejvyšší ohodnocení i v dalších důležitých vlastnostech, jako například kvalita a parametry kamer, interoperabilita s HD a SD standardy, sdílení obsahu dle H.239 a také kvalita uživatelského rozhraní.

S postupující dobou se samozřejmě mění i pohled to, co je považováno za špičkovou kvalitu videokomunikace. Na neustále postupující technologický vývoj proto společnost Polycom průběžně reaguje a vylepšuje své produkty tak, aby vyhovovaly i těm nejnáročnějším kritériím.

V druhé polovině letošního října proto Polycom oznámil další rozšíření funkčních možností své řady řešení z oblasti videokomunikace a telepresence, která zahrnuje produkty Polycom RealPresence Experience, Polycom Telepresence Experiencem, Polycom HDX 8006 a konferenční platformu RMX 2000. Všechna tato zařízení nyní podporují HD komunikaci v kvalitě až 1080p, respektive 720p na 60 fps. Firma nezapomíná ani na stávající uživatele těchto produktů, kterým nabídne možnost upgrade.

Další významnou novinkou v nabídce společnosti Polycom jsou platformy Polycom Converged Management Application a CMA Desktop, které obohacují řešení korporátní videokomunikace o konvergovanou platformu pro nabízející všem uživatelům pokročilé adresářové služby včetně velmi žádaných a oblíbených funkce pro telepresence, jako je například „online/ofline“, „nerušit“, „obsazeno“ atd. Podrobnější technické informace o produktech Polycom CMA 5000 můžete nalézt v tomto dokumentu http://www.po­lycom.com/com­mon/documents/sup­port/sales_mar­keting/produc­ts/video/cma_4000_5­000_datasheet­.pdf.

Na další novinky se mohou těšit i všichni uživatelé produktů řady Polycom HDX, pro něž bude v průběhu letošního prosince dostupná nová verze software HDX 2.5, která jim přinese řadu změn a vylepšení pro jejich videokomunikační a telepresence aplikace. Distributorem video a audiokonferenčních zařízení a technologií značky Polycom je v České republice společnost Gesto Communications.

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka