Polycom dále zlepšuje integraci svých řešení do prostředí Microsoft Unified Communications

17. 2. 2010

[Tisková zpráva] Spolupráce společností Polycom a Microsoft na řešeních pro sjednocenou komunikaci byla zahájena již v roce 2007, kdy Microsoft uvedl produkty Microsoft Office Communications Server 2007. Polycom, jakožto leader na trhu zařízení pro hlasovou a video komunikaci stojící již mnoho let stojí na špici technologických inovací, doplnil tuto softwarovou platformu o vyspělá koncová zařízení, která uživatelům nabízejí excelentní kvalitu přenášeného obrazu i zvuku spolu se snadným a intuitivním ovládáním.

Kromě integrace Microsoft OCS s existujícím produkty, jako jsou především konferenční servery Polycom RMX a ucelená řada videokonferenčních systémů Polycom HDX, je konkrétním výsledkem této spolupráce také nová sada telefonních přístrojů Polycom CX.

Na jaře loňského roku pak byla spolupráce obou firem v oblasti řešení pro sjednocenou komunikaci a vzdálenou spolupráci dále posílena s cílem rozšířit nabídku produktů, které může Polycom nabízet svým zákazníkům. Na základě uzavřené dohody o distribuci obohatil Polycom svoji nabídku o zařízení Microsoft RoundTable, které je nabízeno pod novým názvem Polycom CX5000 Unified Conference Station. Uživatelům toto zařízení přináší unikátní možnosti komunikace a vzdálené spolupráce s využitím aplikací Microsoft Office Live Meeting 2007 a Microsoft Office Communications Server 2007 díky panoramatickému pohledu na konferenční místnost v rozsahu plných 360 stupňů.

Proces integrace pokročilých systémů Polycom pro audiovizuální komunikaci a vzdálenou spolupráci s platformou Microsoft Unified Communications pokračuje také v letošním roce, kdy společnost Polycom oznámila další klíčové inovace v rámci této platformy.

V prvé řadě se jedná o řešení Polycom Conferencing for Outlook, které, jak už název napovídá, znamená ještě těsnější provázání řešení pro sjednocenou audio/video komunikaci, vzdálenou spolupráci a telepresence s produkty Microsoft Exchange a Microsoft Outlook. Pro uživatele to znamená především možnost snadno organizovat virtuální setkání a komfortně a intuitivně využívat všech komunikačních možností širokého spektra koncových zařízení: od aplikace Polycom CMA Desktop, přes desktopové systémy Polycom HDX 4000 až po velké konferenční systémy jako je Polycom HDX 8000.

Polycom také ještě více posílil integraci s platformou Microsoft Office Communications Server 2007. Ta je nyní podporována v rámci technologie Polycom Distributed Media Application (DMA) umožňující virtualizaci konferenčních zdrojů v rámci několika zařízení Polycom RMX, pro efektivnější a spolehlivější realizaci a směrování jednotlivých spojení. Konferenční systémy Polycom HDX rovněž mohou v prostředí Microsoft Office Communications Server 2007 využívat pokročilých možností pro centralizovanou správu a konfiguraci, jak je nabízí integrovaný nástroj Polycom Converged Management Application (CMA). V neposlední řadě stojí za zmínku zvýšená úroveň bezpečnosti komunikace díky podpoře enkrypce SRTP a vylepšená podpora pro práci se vzdálenými klienty typu SOHO.

Rozšířená podpora produktů Polycom pro Microsoft Office Communications Server 2007 a řešení Polycom Conferencing for Outlook budou dostupné v průběhu druhého čtvrtletí tohoto roku. Více informací můžete získat na stránkách www.polycom.com/mi­crosoft.

Distributorem video a audiokonferenčních zařízení a technologií značky Polycom je v České republice společnost Gesto Communications.

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo