Portal dodá své účtovací softwarové systémy nové generace firmám skupiny Vodafone na celém světě

Portal dodá své účtovací softwarové systémy nové generace firmám skupiny Vodafone na celém světě

Uzavřením nové rámcové smlouvy se společnost Portal stala hlavním dodavatelem software pro účtování hovorného pro společnosti skupiny Vodafone.

Newbury (Velká Británie), Cupertino (Kalifornie, USA), 3. září 2004 – Společnost Portal Software Inc. (Nasdaq:PRSF), přední světový dodavatel software pro účtování hovorného pro světové komunikační a mediální trhy a skupina Vodafone Group Plc, největší světový mobilní operátor, dnes oznámily dvě události, které povedou k rozšíření dosavadní spolupráce.

Na základě dlouhodobé spolupráce se společnosti Vodafone Group a Portal dohodly o spolupráci na vývoji a zavedení globálního programu pro účtování hovorného, který bude nasazen v rámci celé skupiny Vodafone a bude firmě ušit na míru podle jejich konkrétních potřeb.

Společnost Portal dále oznámila, že podepsala dohodu se společností Vodafone a stala se tak jejím strategickým partnerem pro vývoj a implementaci systému účtování hovorného pro celou skupinu Vodafone. Součástí dohody je ujednání o ceně a o poskytnutí služeb, kde se společnost Portal zavazuje k rychlé a bezproblémové instalaci programu správy účtů nové generace.

„Cílem skupiny Vodafone je vytvořit pro své zákazníky jednu celosvětově známou značku a věříme, že nám tato úspěšná spolupráce pomůže dosáhnout tohoto cíle,“ řekl John Little, zakladatel a generální ředitel společnosti Portal Software Inc. „Díky naší úzké spolupráci dojde k vytvoření strategie, která upevní postavení a konkurenceschopnost společnosti Vodafone a výrazně odliší její obchodní značku na celosvětovém trhu.“

Program pro správu tržeb od firmy Portal v současné době skupina Vodafone využívá u své velmi úspěšné služby Vodafone live!™, která patří mezi nejvyhledávanější služby skupiny Vodafone v celosvětovém měřítku. Obě společnosti chápou smlouvu jako „významný mezník v rozvoji jejich strategické spolupráce.“

Thomas Geitner, CTO skupiny Vodafone, řekl, „Naše spolupráce bude i nadále pokračovat a rozvíjet se a sehraje klíčovou roli při udržení naší pozice největšího světového operátora mobilních sítí.“

O společnosti Portal Software, Inc.

Portal je předním poskytovatelem řešení pro účtování hovorného a správu příjmů pro světové komunikační a mediální trhy. Společnost dodává jediný program pro přímou správu příjmů z hovorného od zákazníků. Řešení společnosti Portal umožňují společnostem rychle zavádět nové produkty a zvýšit zisk při současném významném snížení nákladů oproti dosavadním systémům.

Společnost Portal a její řešení pro správu tržeb je partnerem předních světových provozovatelů jako jsou: Vodafone, AOL Time Warner, Německý Telecom (Deutsche Telekom),TELUS, NTT, Čínský Telecom (China Telekom), Reuters, Telstra, Čínský Mobil (China Mobile), Telenor Mobil, a francouzský telecom (France Telecom).

O skupině Vodafone

Vodafone je se 139 miliony uživatelů ve 26 zemích světa a se sítěmi v dalších 13 zemích největším světovým mobilním operátorem. Pro více informací navštivte, prosím, internetové stránky skupiny Vodafone: http://www.vo­dafone.com.

Předpovědi do budoucna

Toto prohlášení může obsahovat tzv. Předpovědi do budoucna, které podléhají určitým rizikům. Tyto rizikové faktory jsou detailně popsány ve výroční zprávě společnosti za daňový rok končící 31. lednem 2004, kterou jsme podali na formuláři 10-K, a také v našich čtvrtletních zprávách, které podáváme na formuláři 10-Q. Prohlášení uvedená v této zprávě jsou platná k datu, které je uvedeno na začátku zprávy. Společnost Portal si vyhrazuje právo neprovádět žádné aktualizace této tiskové zprávy, ani předpovědí do budoucna v ní obsažených. Copyright © 2004, PortalSoftware, Inc. Všechna práva jsou vyhrazena.

Vodafone je registrovanou obchodní značkou skupiny Vodafone. Infranet a logo Portal jsou obchodní značky registrované v USA a Portal je obchodní značka společnosti Portal Software,Inc. Všechny ostatní značky nebo výrobky uvedené v tomto tiskovém prohlášení mohou být ochrannými známkami nebo značkami příslušných firem.

KONTAKT:

Portal Software, Inc., Evropa
Geoff Devlin, +44 (0) 1753 244026
email: gdevlin@portal.com

Japonsko
Kazuhiko Komabayashi, +81 3 5501 3813
email: kkoma@portal.com

Asie-Tichomoří
Lay Peng Teo, +65 6248 4660
email: laypeng@portal.com

Firmy

Big Sky Communications (za Portal Software, Inc.)
Mary Devincenzi, 408–559–1820

Vodafone