Poslední šance přihlásit se na Junior Internet

11. 1. 2007

[Tisková zpráva] Praha, 11. 1. 2007 – Až do 31. ledna 2007 se mohou děti a mladí lidé do 18 let se zájmem o Internet přihlašovat do internetových soutěží projektu Junior Internet. K dnešnímu dni organizátoři obdrželi již kolem 150 přihlášek. Mladí autoři webových stránek, grafických prací či textů o Internetu poté budou pozváni na konferenci Junior Internet. Vítězové dostanou kromě hodnotných cen možnost prezentovat své projekty na konferenci a také zúčastnit se mezinárodního sympozia v Bratislavě. Cílem projektu Junior Internet, který probíhá již poosmé v rámci kampaně Březen – měsíc Internetu, je být odrazovým můstkem pro podnikavé mladé lidi.

Mladí lidé se letos mohou přihlašovat celkem do tří internetových soutěží:

• JuniorWeb – soutěž webových stránek a internetových projektů
  • JuniorDesign – soutěž webových designů a jiných grafických prací
  • JuniorText – soutěž textů na téma „Internet – výhoda pro znevýhodněné“

Internetové soutěže jsou určeny mladým lidem do 18 let. Přihlašovat se mohou na adrese www.juniorinter­net.cz do 31. ledna 2007. „Letos poprvé vyhlašujeme rovněž soutěž grafických prací JuniorDesign. Ta by měla podpořit mladé webdesignery a grafiky, kterých na českém Internetu přibývá,“ poznamenává Jiří Peterka (19), který projekt ve 12 letech s pomocí BMI sdružení založil. „Z dosavadních přihlášených prací je vidět, že úroveň je velmi vysoká.“

Mladí účastníci internetových soutěží poté obdrží pozvánku na mezinárodní konferenci Junior Internet, která proběhne v sobotu 3. března 2006 v Praze. Vítězové soutěží zde budou mít příležitost prezentovat své práce před svými vrstevníky, ale i před novináři a počítačovými odborníky. Budou zde připraveny rovněž zajímavé přednášky o nejnovějších internetových trendech, diskuse, pro mladší účastníky vědomostní soutěž o zajímavé ceny. V rámci Burzy internetových projektů budou mladí lidé moci nabídnout spolupráci na svých projektech. Mladí lidé budou mít příležitost najít si stejně zaměřené kamarády a navázat kontakty i s mezinárodními účastníky ze Slovenska a Polska. Pro všechny účastníky bude rovněž připravena tombola s hodnotnými cenami.

Vítězové se navíc společně s jejich kolegy z ostatních zemí zúčastní od 30. 3. do 1. 4. 2007 závěrečného mezinárodního sympozia v Bratislavě, kde budou mít příležitost diskutovat o svých projektech a zkušenostech a navázat mezinárodní kontakty a spolupráci. V rámci projektu Junior Internet jako každoročně proběhne rovněž mezinárodní statistický průzkum mezi účastníky soutěží o jejich vztahu k Internetu. Projekt je otevřen i mladým lidem se zdravotním postižením, jejichž potřebám bude konference přizpůsobena.

Junior Internet byl v roce 2006 oceněn za největší přínos k rozvoji informační společnosti Cenou ministryně informatiky. Celý projekt organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Partnery projektu jsou Nadace Vodafone, Mezinárodní višegrádský fond, PVT a Kofola. Mediálními partnery se staly Moje 1. noviny, Dětská tisková agentura, Alík, Lišta.cz, FlareWare a Česká škola. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnují Microton, Software602, Zoner Software, Symantec, Computer Press a další. Více informací o projektu Junior Internet najdete na www.juniorinter­net.cz.

Vitalia.cz: Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat