Pracujte online s Google Apps: nově i v češtině

18. 9. 2007

[Tisková zpráva] Firmy, školy i organizace nyní mohou využívat balík hostovaných aplikací v češtině

Společnost Google nově uvádí balík hostovaných aplikací pro komunikaci a spolupráci Google Apps v češtině. Balík aplikací obsahuje praktické nástroje pro práci s dokumenty, elektronickou poštou, tabulkami, apod. v režimu online, takže jsou uživatelům dostupné kdykoli a kdekoli. V rámci programu, jehož cílem je zajistit přístup k produktům a službám co nejširšímu počtu lidí v jejich mateřském jazyce, byla zavedena podpora řady nových jazyků, kromě češtiny také arabštiny, hebrejštiny, dánštiny, maďarštiny a dalších.

Google Apps je sada hoštěných aplikací určených pro firmy, vzdělávací instituce a další organizace, které chtějí svým uživatelům nabídnout špičkové komunikační nástroje, aniž by musely kupovat, instalovat a udržovat software či hardware. Správci jednotlivých domén pomocí velice jednoduchého internetového ovládacího panelu řídí svou doménu, uživatelské účty, nastavují uživatelská jména, distribuční seznamy a zpřístupňují jednotlivé služby konkrétním uživatelům. Koncoví uživatelé, jimž správci zřídili uživatelský účet, se pak mohou pod heslem přihlásit z libovolného počítače a prohlížet si stránky, které si upraví podle svého přání. Služby jsou naprosto flexibilní, takže si dobře poradí s rostoucí uživatelskou základnou, přičemž zároveň nabídnou dramatické snížení nákladů na údržbu.

Společnost Google nabízí tři různé verze Google Apps zaměřené na potřeby různých typů organizací:

• Google Apps Standard Edition: bezplatná služba, která umožňuje firmám, rodinám nebo skupinám uživatelů využívat Google Apps na svých doménách.
  • Google Apps Premier Edition: zde Google účtuje poplatek 50 amerických dolarů ročně na každého uživatele. Služby jsou nastaveny tak, aby dokázaly uspokojit požadavky na instalaci, propojení, úložné prostory a podporu všech druhů firem. Součástí tohoto balíku je i telefonická podpora, 10GB emailové schránky a API rozhraní pro integraci.
  • Google Apps Education Edition: bezplatná služba poskytovaná univerzitám a vzdělávacím institucím. Součástí služby je nezbytná podpora, úložná kapacita a API rozhraní.

Správci sítí firem, univerzit a dalších institucí mohou ode dneška zpřístupnit svým uživatelům následující funkce a aplikace (společné všem třem edicím) v českém jazyce:

• GMail – Naše webová emailová služba nabízí 2 GB úložné kapacity na uživatele plus nástroje pro vyhledávání. Google Apps umožňuje správcům sítí vytvářet personalizované emailové účty, například uzivatel@priklad­.com – namísto uzivatel@gmail.com.
  • Dokumenty Google – tato aplikace umožňuje uživatelům Google Apps vytvářet dokumenty a tabulky a v reálném čase na nich spolupracovat. Vůbec poprvé bude součástí Dokumentů Google nástroj pro vytváření online prezentací, který umožní uživatelům v reálném čase prezentace sdílet a upravovat, přičemž soubor bude uložen na jednom místě na webu.
  • Startovací stránka – výchozí stránka, kterou uživatelé Google Apps používají ke kontrole emailové schránky, prohlížení dokumentů, přístupu k základním dokumentům organizace a k prohledávání webu.
  • Nástroje pro přenos elektronické pošty – Tyto nové nástroje umožňují správcům používajícím edice Premier nebo Education přejít na GMail z jiných emailových systémů. Informace o přechodu ze stávající služby elektronické pošty na GMail najdete na www.google.com/sup­port/a.

„Google Apps reaguje na potřeby těch uživatelů, kteří potřebují komunikovat, sdílet nebo si vyměňovat informace podstatně efektivněji, aniž by museli investovat do složité hardwarové a softwarové infrastruktury,“ říká Taťána le Moigne z českého zastoupení společnosti Google. „Lokalizaci Google Apps jsme si vytkli jako prioritu, a to z toho důvodu, že plných 65 procent uživatelů internetu na světě mluví jiným jazykem než anglicky. Mezinárodní dosah Google Apps – v kombinaci s novým nástrojem pro vytváření prezentací, který je součástí Dokumentů Google, a dalšími novými funkcemi, o které ho průběžně obohacujeme – je výmluvným důkazem o rychlosti, kterou se tento produkt vyvíjí a mění.“

Správci domén a IT manažeři mohou navštívit stránku www.google.com/a, kde se dozví více o jednotlivých verzích produktu Google Apps a kde si také mohou produkt objednat.

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Lupa.cz: Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

Slevové šílenství je tu. Kde nakoupit na Black Friday?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO