Staronovým předsedou ČPS byl zvolen Ivan Bartoš

[Tisková zpráva] Brno, 28.9. 2010 - Na Celostátním fóru byl zvolen Ivan Bartoš staronovým předsedou České pirátské strany. Obdržel 49 hlasů z 53. 2 hlasující se zdrželi a 2 hlasovací lístky byly neplatné. Ivan Bartoš neměl protikandidáta.

Ve své vizi dalšího směřování českých pirátů stále klade důraz na hlavní pirátská témata – občanská práva a svobody v informační společnosti, důslednou revizi autorského zákona, který omezuje šíření informací, reformu veřejné správy a zavádění přímé demokracie jako způsob decentralizace moci. Znovuzvolený předseda ve své řeči také volal po větším zapojení odborníků, chce zachovat přátelskou rebelující tvář pirátů, ale zároveň „působit cílevědomě a profesionálně.“

Ačkoli se ČPS do této doby orientovala striktně jenom na pirátská témata, tak Ivan Bartoš chce v dlouhodobé perspektivě nejenom program ČPS rozšířit o další témata (školství, zdravotnictví), ale také začít vyvíjet činnost v kulturní oblasti.

Dále navrhoval, že „…strana musí fungovat jako přístav pro duše, které nejsou v rozbouřeném moři našeho právního systému v bezpečí. Je proto třeba aktivně vyhledávat a nabízet pomoc lidem, kteří ač nečleni, bojují za svobodu, která je nám jako pirátům blízká.“

Celostátní fórum ČPS pokračuje volbou místopředsedů, která proběhne po kandidátských projevech. Celou kandidátskou řeč Ivana Bartoše si můžete přečíst zde: http://www.pi­ratskenoviny.cz/?c_id=32­478