Překleňte vzdálenost prodlouženým připojením

19. 12. 2006

[Tisková zpráva] Taipei, Taiwan, 18 prosince 2006. ATEN International, vedoucí designer, výrobce a distributor špičkových řešení propojení, i nadále uspokojuje rostoucí poptávku po sofistikovaných metodách řízení PC a serverů a představuje prodlužovače CE-252 KVM Extender a CE-300 Audio KVM Extender, dvě novátorská zařízení, která umožňují uživatelům přistupovat k jejich počítačům či instalacím KVM ze vzdálené konzole (klávesnice, monitor a myš).

Oba modely obsahují kabel typu Cat 5 pro propojení lokální a vzdálené jednotky, ze kterých se produkt skládá, jenž prodlužuje vzdálenost mezi počítačovým systémem a konzolí až na 300 m (CE-252) či 100 m (CE-300). Zařízení navíc vedle podpory funkce automatické regulace zesílení signálu Automatic Gain Control pro optimální kvalitu obrazu nabízejí i další PC port (CE-252) a vestavěnou podporu zvuku (CE-300).

CE-252 KVM Extender je snadno ovladatelným a nákladově efektivním řešením pro platformy PS/2 a Microsoft Intellimouse. Vzhledem k tomu, že zařízení je vybaveno dalším PC portem, uživatelé mohou nejen řídit svůj systém z lokální či vzdálené konzole, ale mohou ke vzdálené jednotce připojit i stolní počítač. Vzdálený uživatel může pracovat na tomto počítači a aniž by opustil pracovní stůl dokáže stiskem tlačítka KVM extenderu přepnout na jednotku KVM vzdálenou až 300 m. CE-252 nabízí dva režimy regulace zesílení signálu pro vynikající přenos obrazu (rozlišení 1600×1200, DDC2B): funkce automatické regulace zesílení Automatic Gain Control automaticky rozpozná vzdálenost, kterou je třeba překlenout, a optimalizuje sílu signálu; funkce nastavitelné regulace zesílení Adjustable Gain Control umožňuje uživateli ručně nastavit sílu signálu a tak vykompenzovat vzdálenost.

„Odcizení informací představuje pro firmy a instituce po celém světě stále vážnější problém společně s tím, jak snadno dokáží neoprávněné osoby proniknout do nechráněných kanceláři a k zařízení. Tento problém lze jednoduše a nákladově efektivním způsobem vyřešit prostřednictvím prodlužovače KVM CE-252,” řekl Kevin Chen, prezident společnosti ATEN International. „V kombinaci s přepínačem KVM umožňuje CE-252 zamknout zařízení a data v datovém středisku s vyšší úrovní zabezpečení. Oprávněný personál má i nadále přístup k chráněným informacím prostřednictvím zařízení CE-252 a KVM přepínače. Vzhledem k tomu, že CE-252 KVM Extender je vybaven dalším počítačovým portem, uživatelé mohou kombinovat své PC se vzdálenou konzolí, což zvyšuje efektivitu a produktivitu.“

Kromě prodlužovače CE-252 představuje společnost ATEN také CE-300 Audio KVM Extender, což je prodlužovač dosahu signálu KVM s vestavěnou zvukovou funkcí, která umožňuje distribuovat multimediální aplikace. Prostřednictvím zařízení CE-300 mohou uživatelé přistupovat ke vzdálenému počítači, jenž je připojen ke KVM přepínači, přes konzoli PS/2 (klávesnice, monitor, myš, stereo reproduktory a mikrofon) vzdálenou až 100 metrů. CE-300 nabízí duální provoz konzole, výběr aktivní konzole tlačítkem, automatickou regulaci zesílení signálu a vysoké rozlišení obrazu až 1280×1024.

CE-300 Audio KVM Extender představuje šikovné a nákladově efektivní řešení připojení pro náročná prostředí, jako jsou továrny a staveniště, které je však velmi užitečné i ve školách. Kvůli omezeným rozpočtům si školy často nemohou dovolit nákladné softwarové licence pro každou učebnu. Přepínače KVM a prodlužovače dosahu společnosti ATEN dokáží tento problém vyřešit. Je-li program nainstalován na serveru a je-li k tomuto serveru připojen KVM přepínač a extender CE-300, pak je software k dispozici ve vzdálené učebně a může být použit i v dalších připojených učebnách. Instalaci v učebně lze dále kombinovat s rozdělovačem obrazu, jenž podporuje více monitorů či projektor, díky čemuž pak může program sledovat a poslouchat celá třída.

Výrobcem doporučená maloobchodní cena činí 385 Eur v případě CE-252 a 315 Eur v případě CE-300 bez DPH. Požadujete-li více informací o produktech CE-252 / CE-300 a jejich dostupnosti ve vašem regionu, laskavě kontaktujte distributory v ČR Comar Netline Brno na www.comar.cz nebo Krup Praha na www.krup.cz.

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla