Přeprodejců VoIP služeb VOLNÝ přibývá

[Tisková zpráva] Společnost VOLNÝ, přední český telekomunikační operátor, dokazuje úspěch VoIP telefonie na českém trhu. Za rok a půl existence služby IP telefonie na bázi vlastní velkobchodní nabídky získal VOLNÝ stovku partnerů. Spolu s počtem partnerů narostl i celkový provoz VoIP volání. Z 1% před rokem a půl je nyní 17% celkového provozu hlasových služeb.

Wholesale VoIP je služba umožňující poskytovatelům internetových datových služeb nabízet svým zákazníkům kromě datových služeb i telefonní službu. Za rok a půl od spuštění získal VOLNÝ stovku partnerů pro prodej služby. Jedná se o široké spektrum společností s menší či větší sítí. Převážně jde o lokální poskytovatele bezdrátového internetu ze všech regionů České republiky, kabelové televize poskytující i internet nebo VoIP operátoři z ČR nebo i zahraničí s 500 až 30.000 účastníky.

„Nárůst počtu partnerů v oblasti předprodeje VoIP, ale i nárůst prodejů služby VOLNÝ TelefoNet, kterou VOLNÝ prodává přímo, dokazuje, že VoIP telefonie je stále významnější alternativou klasické pevné linky a využívá jí stále více lidí. Hlavním benefitem VoIP je možnost volání zdarma. V rámci sítě VOLNÝ je nyní možné volat až na 100.000 telefonních čísel, z nichž zhruba 50.000 čísel je v současné době aktivních. Rovněž volání v rámci naší sítě je bezplatné,“ uvádí Clemens Wohlmuth, generální ředitel VOLNÝ.

VOLNÝ umožňuje svým partnerům nejdříve službu otestovat s vlastní technologií. Měsíčně probíhají akceptační testy až s pěti novými zákazníky. Svým zákazníkům VOLNÝ přiděluje geografická čísla i bloky z celé ČR, nebo nově i čísla IP telefonie 910, která budou brzo dostupná jak z pevných, tak z mobilních sítí. VOLNÝ do budoucna plánuje další vylepšení a rozšíření funkcí svých VoIP služeb, včetně možnosti využití ENUM.

Společnostem, které využijí služby VOLNÝ Wholesale VoIP, přinese tato služba zejména tyto výhody:

• nový zdroj příjmu z telefonních služeb,
  • přidělená čísla podle požadavku,
  • vteřinové tarifikace, nízké ceny volání, volání v síti VOLNÝ a mezi VOLNÝ Wholesale VoIP partnery zdarma, platba za příchozí volání,
  • vyšší poptávku po internetovém připojení,
  • pokud má zákazník vlastní server, nemusí investovat do hlasové brány (PRI), ale propojuje se po IP síti přímo nebo nepřímo.

Svým zákazníkům pak partner může nabídnout:

• levnější telefonování,
  • komplexní řešení – data + hlas z jedné ruky,
  • možnost ponechání telefonního čísla,
  • volání v síti zdarma.

Více informací o službě VOLNÝ Wholesale VoIP naleznete na http://firmy.vol­ny.cz/wholesa­le-voip/ .