Přichází TrustPort Net Gateway 5.3

25. 2. 2009

[Tisková zpráva] Brno, 25. 2. 2009 – Společnost TrustPort uvádí novou verzi bezpečnostního řešení pro počítačové sítě TrustPort Net Gateway. Toto ucelené řešení kontroluje veškerý poštovní a webový provoz mezi vnitřní sítí a internetem a umožňuje systematickou likvidaci rizik, jako jsou viry, spyware a spam. Stará se také o autorizaci uživatelů, což je podmínkou bezpečnosti při vzdáleném přístupu do počítačové sítě.

Nová verze, TrustPort Net Gateway 5. 3, znamená další posun směrem k větší přehlednosti rozhraní, současně zahrnuje významné technologické novinky. Cílem změn bylo usnadnit práci správce sítě a zvýšit účinnost řešení při plnění jeho úkolů.

Z hlediska ovládání řešení stojí za pozornost sjednocení záznamů, vztahujících se k webovému provozu. S tím souvisí pokročilejší generování grafických statistik. Jakmile jsou statistiky webového provozu připraveny, lze je prohlížet ve vztahu k aktuálnímu měsíci nebo roku, případně si zobrazit celkovou statistiku za dobu používání řešení. Na základě statistik správce sítě může analyzovat chování uživatelů a identifikovat problémy.

Velmi užitečnou novinkou jsou globální záznamy webového provozu. Tento nástroj je vhodný tam, kde objem provozu nedovoluje použití jediné internetové brány, takže je zapotřebí sloučit statistiky z více serverů. Pro poštovní provoz byly globální záznamy zavedeny již v předchozí verzi.

TrustPort Net Gateway 5.3 přináší další sofistikovanou metodu eliminace spamu, a sice blokování podezřelých uzlů. „Při této metodě nedochází k přijetí vlastní poštovní zprávy, ale k jejímu zhodnocení na základě povahy připojení a informací o odchozí doméně,“ popisuje Petr Vaněk, vedoucí vývojového oddělení společnosti TrustPort. „Tímto způsobem lze rozpoznat podezřelé odesílatele a zabránit příjmu až dvou třetin spamu.“ Dochází tak k dalšímu snížení zbytečného přenosu dat.

Z ostatních novinek jmenujme rozšířená nastavení pro zasílání upozornění o zprávách vyřazených jako spam nebo kontrolu správce nad textem oznámení o nedoručení poštovní zprávy.

Všichni zákazníci, používající řešení TrustPort Net Gateway, mohou zdarma přejít na novou verzi tohoto produktu. Instalační balíček rozpozná předchozí instalovanou verzi a hladce převezme stávající nastavení.

Po uvedení bezpečnostních produktů pro přenosná paměťová média, TrustPort Antivirus USB Edition a TrustPort Antivirus U3 Edition, je nová verze TrustPort Net Gateway dokladem, že výrobce neustále pracuje na zdokonalení technologií, aby nabídl svým zákazníkům kvalitní software pro účinnou obranu proti aktuálním internetovým hrozbám.

O společnosti TrustPort, a.s.
TrustPort, a.s., je významným výrobcem softwarových řešení pro bezpečnou komunikaci a spolehlivou ochranu dat. Na úrovni jednotlivých počítačů nabízí především ucelený balík TrustPort PC Security a jeho lehkou verzi TrustPort Antivirus. Na úrovni firemní počítačové sítě poskytuje zejména bezpečnostní řešení TrustPort Net Gateway a pokročilou kontrolu webového obsahu TrustPort WebFilter. Portfolio doplňují produkty pro řešení certifikačních autorit, časových razítek a další.

Produkty TrustPort se vyznačují komplexním přístupem k bezpečnosti počítače a sítě. Chrání proti známým hrozbám a odhalují nová nebezpečí. Vedle aplikací pro detekci a likvidaci škodlivých kódů poskytuje TrustPort nástroje pro spolehlivé šifrování, elektronické podepisování, bezpečnou skartaci citlivých dat. Serverová řešení nabízejí progresivní metody ochrany poštovního a webového provozu ve firmě.

Společnost TrustPort vznikla v březnu 2008 vyčleněním vývojové divize ze společnosti AEC. Je součástí skupiny Cleverlance, která patří mezi největší středoevropské podniky, poskytující řešení a služby informačních technologií.

Pokud máte zájem o další informace, navštivte stránky www.trustport.cz

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

120na80.cz: 5 přírodních tipů na bolest v krku

5 přírodních tipů na bolest v krku

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Vitalia.cz: Děti patří tomu, kdo je porodil?

Děti patří tomu, kdo je porodil?