Prodeje velkoformátových tiskáren překonaly cíle a přispěly k nejúspěšnější účasti Canonu na veletrhu Ipex

[Tisková zpráva] Zákazníci zakoupili na Ipexu 2010 více než 100 velkoformátových tiskáren. Zájem o velkoformátová řešení potvrdily výsledky průzkumu společnosti Canon.

PRAHA, 29. června 2010 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, oznámil, že zákazníci na veletrhu Ipex 2010 zakoupili přes 100 velkoformá­tových zařízení značky Canon, což překonalo očekávání a potvrdilo výsledky nejnovějšího oborového průzkumu společnosti Canon (Redefinice digitálního tisku), který odhalil, že 44 % respondentů v západní Evropě plánuje v roce 2010 investovat do velkoformátového řešení.

Velkoformátové tiskárny Canon byly i díky podpoře devíti partnerů (například GMG a Contex) důležitou součástí celého stánku Canon. Profesionální tisk vzbuzoval velký zájem komerčních tiskáren a podnikových reprografických oddělení, které chtějí učinit první krok do oblasti digitálního tisku nebo zjistit obchodní potenciál velkoformátového tisku. Tento trend potvrzuje i průzkum společnosti Canon, ve kterém 86 % respondentů uvedlo, že rozšíření nabídky o velkoformátový tisk jim pomůže zůstat v kladných číslech i během hospodářské recese.

Součástí vystavovaných velkoformátových tiskáren byly i nedávno oznámené tiskárny imagePROGRAF 8300 a iPF6350, přičemž druhé z nich byla udělena cena TIPA „Nejlepší velkoformátová tiskárna“ pro rok 2010. Všechny modely v nové řadě také nedávno obdržely nejvyšší možné hodnocení od americké analytické společnosti BERTL za vynikající kvalitu obrazu, cenu a bezpečnost. Dojmy z prvního veřejného představení imagePROGRAF 8300 a iPF6350 byly pozitivní a zpětná vazba od návštěvníků naznačuje, že výstupní kvalita a přesnost tisku jsou vhodné i pro tisk kalibrovaných barevných náhledů.

Shane Burchett, European Marketing Professional pro velkoformátová řešení, Canon Europe, uvedl: „Vzhledem k výsledkům posledního výzkumu společnosti Canon jsme před začátkem Ipexu 2010 doufali, že naše velkoformátová řešení budou mít na veletrhu úspěch. Jsem velmi rád, že zájem zákazníků byl tak velký a naše očekávání ještě překročil. To jasně ukazuje na rostoucí poptávku po kvalitní velkoformátovém tisku v oblasti profesionální fotografie, tiskových náhledů a výtvarného umění. Podnikatelům tyto stroje umožňují vstup na nové trhy.“

O společnosti Canon Europe
Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese www.canon-europe.com.

Vitalia.cz: Na pečení je nejlepší medovicový med

Na pečení je nejlepší medovicový med

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Dárkové poukazy. Vaše byznys výhra

Dárkové poukazy. Vaše byznys výhra

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?