Produkty Novellu pro správu identit a zabezpečení se umístily v kvadrantu lídrů pro řešení poskytování uživatelských účtů

[Tisková zpráva] Společnost Novell oznámila, že se umístila v kvadrantu lídrů ve zprávě Magic Quadrant for User Provisioning (Magický kvadrant pro řešení poskytování uživatelských účtů) autorů Earla Perkinse a Perryho Carpentera z agentury Gartner, Inc., jež byla vydána 15. srpna 2008. Portfolio řešení Novellu pro správu identit a zabezpečení, které zahrnuje produkty Novell Identity Manager, Novell Sentinel, Novell Access Manager a Novell SecureLogin, pomáhá zákazníkům snižovat náklady na nasazení a správu, zjednodušit složité přidělování účtů, bezpečněji spravovat role uživatelů a vynucovat shodu s příslušnými předpisy.

Produkty Novellu pro správu identit a zabezpečení se umístily v kvadrantu lídrů pro řešení poskytování uživatelských účtů

Společnost Novell oznámila, že se umístila v kvadrantu lídrů ve zprávě Magic Quadrant for User Provisioning (Magický kvadrant pro řešení poskytování uživatelských účtů) autorů Earla Perkinse a Perryho Carpentera z agentury Gartner, Inc., jež byla vydána 15. srpna 2008. Portfolio řešení Novellu pro správu identit a zabezpečení, které zahrnuje produkty Novell Identity Manager, Novell Sentinel, Novell Access Manager a Novell SecureLogin, pomáhá zákazníkům snižovat náklady na nasazení a správu, zjednodušit složité přidělování účtů, bezpečněji spravovat role uživatelů a vynucovat shodu s příslušnými předpisy.

Gartner uvádí: Zatímco dříve bylo poskytování uživatelských účtů jen aspektem realizace IT projektů, v poslední době se stalo aspektem širších podnikových programů, který má dopady pro celý podnik nebo institucí a vyžaduje komunikaci napříč celou organizací. Jeho nekvalitní zajištění je hlavní brzdou dosavadních projektů poskytování uživatelských účtů a také nejčastější příčinou nezdaru. Dodavatelé, kteří si jsou vědomi této potřeby a jsou schopni ji nejefektivněji řešit, jsou dlouhodobými lídry v kategorii poskytování uživatelských účtů a stále jimi zůstávají. Vzhledem k rovnoměrnému rozložení podílů na trhu a tržeb je právě tato schopnost rozhodujícím kritériem.

V roce 2007 Gartner umístil Novell v kvadrantu lídrů i ve svých zprávách Magic Quadrant for Web Access Management, 2H07 (Magický kvadrant pro řešení řízení přístupu na web za druhé pololetí 2007, Ray Wagner a Earl Perkins, 29. října 2007) a Magic Quadrant for Enterprise Single Sign-On, 2007 (Magický kvadrant pro podniková řešení jediného přihlášení, Gregg Kreizman, 30. srpna 2007).

I když výdaje na zabezpečení rostou, podniky se potýkají s nejrůznějšími regulačními požadavky, audity shody a nutností ochrany před vnějšími i vnitřními hrozbami, řekl Jim Ebzery, senior viceprezident a ředitel produktů pro správu identit a zabezpečení ve společnosti Novell. „Těší nás, že jsme se umístili v kvadrantu lídrů pro řešení poskytování uživatelských účtů. Tato zpráva Gartner Magic Quadrant podle našeho mínění dokazuje, že naše integrované portfolio řešení správy identit pomáhá organizacím řešit výzvy spojené s přidělováním uživatelských účtů a správou rolí. Poskytování uživatelských účtů je zásadní prvek podnikové strategie správy identit a naše vedoucí pozice v tomto segmentu je dlouhodobou předností Novellu při uspokojování požadavků zákazníků a trhu. “

O škálovatelnosti řešení správy identit a zabezpečení Novellu a silné podpoře jejich zákazníků svědčí to, že se široce uplatňují v mnoha podnikových prostředích od největších společností žebříčku Fortune 500 až po malé firmy v různých odvětvích včetně finančních služeb, zdravotnictví, státní správy a školství. Široké portfolio řešení založených na identitách funguje v heterogenních prostředích, podporuje řadu platforem a aplikací a umožňuje společnostem zhodnocovat dřívější investice do informačních technologií.

Další informace o portfoliu řešení společnosti Novell pro správu identit a zabezpečení najdete na adrese www.novell.com/i­dentityandsecu­rity.