Produkty Panda Security radu 2010 prichádzajú na trh a ponúkajú výnimočné zlepšenie bezpečnosti

[Tisková zpráva] Bratislava 29. júna 2009 – Panda Security, priekopník bezpečnostných riešení na báze vzdialenej inteligencie (tzv. „cloud security“), prichádza na trh s novými a ultra-nenáročnými riešeniami pre zákazníkov pre rok 2010. Spotreba pamäte nových produktov je len 8 MB a aj vďaka systému Kolektívnej inteligencie predstavuje zlepšenie o neuveriteľných 80% oproti predošlým verziám. Ide o produkty Panda Antivirus for Netbooks, Panda Antivirus Pro 2010, Panda Internet Security 2010 a Panda Global Protection 2010. Na slovenskom a českom trhu sú všetky k dispozícii od 29. júna.

Nové produkty pre zákazníkov sú špeciálne navrhnuté tak, aby poskytovali maximálnu ochranu s minimálnym vplyvom na PC. Vďaka technológiám inteligentnej centrály Kolektívnej inteligencie, ktoré Panda Security začala používať pred dvoma rokmi, dosahujú nové riešenia radu 2010 o 80 percent lepší výkon v porovnaní s minuloročnými verziami. Produkty Panda pre domácich používateľov tiež poskytujú o 60 percent vyššiu rýchlosť pri surfovaní a o 40 percent vyššiu rýchlosť downloadov oproti predošlým verziám, pričom spotreba je len 8 MB pamäte. Rovnako ako dokazujú aktuálne testy je zvýšená detekčná schopnosť produktov. Prvý nezávislý test preukazujúci vynikajúce výsledky publikoval Andreas Max na http://resear­ch.pandasecuri­ty.com/archive/Fir­st-Independent-Test-of-Panda-Internet-Security-2010.aspx

Všetky nové riešenia Panda Security obsahujú aj overenú technológiu chrániacu USB pred vírusovými infekciami a šírením hrozieb, ktoré bežne využíva malware. Navyše obsahujú produkty radu 2010 úplne novú heuristickú kontrolu a spoločnú databázu vírusov, takže tým, že pôsobia jednak lokálne a jednak s centrálnou kontrolou Kolektívnej inteligencie, poskytujú najvyššiu úroveň ochrany pred najnovším malware a trojanmi, ktoré slúžia na krádež identity.

Panda Antivirus for Netbooks je úplne nové a ultra-nenáročné riešenie pre zákazníkov využívajúcimi netbooky, mini laptopy a ultra portable. Obsahuje antispyware, antiphishing, antirootkit, firewall a ochranu identity.

Panda Antivirus Pro 2010 má ľahké použitie ochrany pred vírusmi, spyware a hackermi a obsahuje aj nový modul ochrany pred krádežou identity. Používatelia môžu chatovať, zdieľať fotografie a videá, používať internet banking a nakupovať online, čítať si obľúbené blogy alebo iba surfovať po webe, a to všetko v úplnom pokoji vďaka zabudovanému firewallu. Pri tomto ľahko ovládateľnom riešení ide skutočne o „nainštalujte a zabudnite“.

Panda Internet Security 2010 je komplexné riešenie chrániace pred všetkými typmi hrozieb vrátane vírusov, spyware, rootkitov, hackerov, online podvodmi, krádežou identity a všetkými ďalšími internetovými hrozbami. Jeho súčasťou je aj systém online záloh do veľkosti 2 GB a nástroje obnovenia systému. Antispam modul zaručuje, že e-mail schránky zákazníkov nebudú obsahovať nevyžiadané správy a rodičovská kontrola sa stará o bezpečné používanie webu vašimi deťmi.

Panda Global Protection 2010 je najkomplexnejšie bezpečnostné riešenie Panda Security, ktoré chráni používateľov pred všetkými typmi internetových hrozieb vrátane vírusov, spyware, rootkitov, hackerov, online podvodmi a krádežou identity. Okrem antispam ochrany a rodičovskej kontroly získavajú používatelia aj možnosť robiť zálohy dôležitých súborov (dokumentov, hudby, fotografií, atď.) na CD/DVD alebo online (do veľkosti 5 GB) a obnoviť ich v prípade náhlej straty alebo poškodenia. Vďaka integrácii Kolektívnej inteligencie došlo k výrazným zlepšeniam v oblasti spotreby pamäte a rýchlosti surfovania a downloadov.

Nové produkty sú na trhu od 29. júna na http://www.pan­dasecurity.sk.