Produkty pro podnikové zákazníky od společnosti Kaspersky Lab dosáhly v testech prováděných organizací AV-Comparatives působivých výsledků

5. 2. 2011

[Tisková zpráva] Praha, 4. února 2011 – Společnost PCS spol. s r. o., divize DataGuard – přední dodavatel bezpečnostních řešení oznamuje vynikající výsledky posledních testů prováděných organizací AV-Comparatives

Testy provedené  respektovanou testovací labo­ratoří AV-Comparatives hodnotily populární produkty ochrany podnikových IT systémů od osmi vývojářů. Testovány byly čtyři produkty společnosti Kaspersky Lab pro firemní zákazníky: Kaspersky Administration Kit 8.0, Kaspersky Security 8.0 pro Microsoft Exchange, Kaspersky Anti-Virus pro Windows Server 6.0 Release 2 a Kaspersky Anti-Virus pro Windows Workstation 6.0 Release 2.

Testy byly navrženy tak, aby u každého z produktů posoudily použitelnost, snadnost instalace, možnosti správy
a funkčnost. Všechna řešení společnosti Kaspersky Lab prošla testy bez zaváhání a byla laboratoří AV-Comparatives oceněna pečetí „Seal of Approval“. Experti laboratoře dospěli k závěru, že produkty společnosti Kaspersky Lab jsou dobře navrženy, nabízejí efektivní ochranu a lze je vřele doporučit pro použití v podnikových sítích.

Konzole Kaspersky Administration Kit si pro svůj komfort a uživatelskou přívětivost vysloužila od AV-Comparatives zvláštní pochvalu. Díky intuitivnímu rozhraní této konzole mohou i nezkušení uživatelé efektivně spravovat všechny dostupné bezpečnostní nástroje a navíc je Kaspersky Administration Kit kompatibilní s počítačovými sítěmi jakéhokoli rozsahu a složitosti. Nadšení expertů vzbudily také průvodci instalací a konfigurací, implementované v produktech Kaspersky Lab – tito průvodci nabízejí v reálném čase detailní vizualizaci celého procesu implementace ochrany. Průvodci umožňují uživatelům rychlou a snadnou instalaci a konfiguraci všech řešení, a to vše jak lokálně, tak i vzdáleně. Další unikátní vlastností produktů je jejich možnost implementace IT bezpečnostních systémů s použitím zásad skupin Active Directory.

Kaspersky Security 8.0 pro Microsoft Exchange spolehlivě chrání sítě před škodlivými programy a nevyžádanou poštou a obsahuje účinné nástroje pro konfiguraci aktualizací, generování reportů a přednastavení reakcí na konkrétní systémové události. Správce systému má možnost pružně regulovat hloubku kontroly webového
a e-mailového provozu pro různé skupiny uživatelů tak, aby mohl systém pracovat podle specifických potřeb podniku. Produkt prokázal 99% úspěšnost zachycení nevyžádané pošty a patří tak mezi nejlepší testované produkty.

„Společnost Kaspersky Lab opět uvedla na trh programový balík zabezpečení podnikových IT aplikací,
který můžeme napříč celou hodnotící komisí doporučit,“ uzavírají experti z AV-Comparatives svoji zprávu.

Podrobnosti o testech a výsledcích testů naleznete na adrese: www.av-comparatives.org

Skupina PCS

Společnosti sjednocené  pod názvem PCS se zabývají širokým spektrem činností  – od komplexních služeb v oblasti zabezpečovacích a komunikačních systémů, detekce nebezpečných předmětů, přes dodávky analytických přístrojů a měřících ústředen, až po řešení  bezpečnosti dat. Významnou součást tvoří vývoj vlastního ekonomického software a nemocničních informačních systémů.

Skupina PCS působí  na českém a slovenském trhu již od roku 1990, zaměstnává  přes 100 pracovníků

a její roční obrat se pohybuje okolo 200 milionů Kč (2010). Vzájemná synergie jednotlivých činností je zárukou rozvoje a stability i do dalších let. Společnosti sídlí ve vlastních objektech v Praze, Brně a Blansku, její dceřiná společnost je aktivní v Bratislavě. Více informací najdete na www.pcs.cz a www.pcs.sk .

Lupa.cz: Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu