Produkty Symantec získávají certifikaci EAL2+ podle Společných kritérií

[Tisková zpráva] Praha – 8. září 2008 - Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) oznámila, že produktům Symantec Endpoint Protection 11.0 a Symantec Network Access Control 11.0 byla udělena certifikace EAL2 podle Společných kritérií rozšířená o míry záruky ALC_FLR.2 a AVA_MSU.1 (EAL2+). Tato certifikace zákazníkům zaručuje, že produkty Symantec Endpoint Protection a Symantec Network Access Control prošly důsledným procesem analýzy a testování a vyhovují normám schváleným Mezinárodní organizací pro normalizaci (ISO). Společná kritéria (CC) jsou důležitým celosvětovým standardem hodnocení bezpečnostních produktů, protože certifikace podle těchto kritérií jsou uznávány ve 25 zemích v různých částech světa.

Jak vyplývá z této nedávné certifikace, produkt Symantec Endpoint Protection vyhovuje Profilu ochrany vlády USA pro antivirové aplikace pro pracovní stanice v prostředích se základní robustností, verze 1.1 ze 4. dubna 2006. Další informace o certifikacích podle Společných kritérií, které získala společnost Symantec, najdete na adrese: http://www.cse-cst.gc.ca/ser­vices/common-criteria/trusted-products-e.html. „Tato certifikace dále potvrzuje schopnost produktů Symantec Endpoint Protection a Symantec Network Access Control chránit libovolnou organizaci,“ řekl Brad Kingsbury, senior vice president, společnost Symantec Corp. „Vzhledem k tomu, že federální vláda je předním zastáncem certifikace podle Společných kritérií, má společnost Symantec velmi dobré předpoklady k tomu, aby zákazníkům z Ministerstva obrany a civilních federálních agentur nadále dodávala technologii pro ochranu koncových bodů, která splňuje přísné požadavky certifikace EAL2+.“

Software Symantec Endpoint Protection, ve kterém se spojuje aplikace Symantec AntiVirus s pokročilou prevencí hrozeb, poskytuje ochranu proti škodlivému kódu pro přenosné počítače, stolní počítače a servery. Poskytuje ochranu proti důmyslným útokům, které obcházejí tradiční bezpečnostní opatření, například proti virovým nástrojům, novým útokům a mutujícímu spywaru. Software Symantec Network Access Control bezpečně ovládá přístup k podnikovým sítím, prosazuje zásady zabezpečení koncových bodů a snadno se integruje se stávajícími síťovými infrastrukturami.

Kanadská národní kryptologická agentura CSEC (Communications Security Establishment Canada) je účastníkem mezinárodní dohody o uznávání certifikátů CCRA (Common Criteria Recognition Arrangement) za Kanadu a ustavuje standardy pro proces certifikace v Kanadě. Po úspěšném dokončení procesu certifikace je Bezpečnostní cíl a Zpráva o certifikaci produktu a příslušný Certifikát hodnocení produktu vystaven na internetovém serveru CSEC na adrese: http://www.cse-cst.gc.ca/ser­vices/common-criteria/common-criteria-e.html.

O Společných kritériích
Společná kritéria pro hodnocení bezpečnosti informačních technologií (CC) jsou souborem kritérií hodnocení, na nichž se shodly Národní bezpečnostní agentura Spojených států, Národní ústav Spojených států pro standardy a technologie a odpovídající orgány v dalších 24 zemích. Byla navržena proto, aby byly odstraněny technické a koncepční rozdíly mezi existujícími standardy pro hodnocení bezpečnostních systémů a produktů. Certifikace podle společných kritérií vyžaduje důkladnou analýzu metodologie návrhu a vývoje produktu, podpořenou rozsáhlými testy. Společná kritéria v současnosti uznávají následující země: Spojené státy, Kanada, Austrálie, Nový Zéland, Rakousko, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Řecko, Maďarsko, Indie, Izrael, Itálie, Japonsko, Malajsie, Nizozemsko, Norsko, Korejská republika, Singapur, Španělsko, Švédsko, Turecko a Velká Británie. Společná kritéria představují výsledek úsilí o vyvinutí kritérií pro hodnocení bezpečnosti IT, která budou široce akceptovaná mezinárodním společenstvím. Další informace jsou k dispozici na adrese http://www.com­moncriteriapor­tal.org.

O společnosti Symantec
Společnost Symantec zaujímá světové prvenství v poskytování softwaru, zařízení a služeb, díky nimž mohou podniky i jednotliví zákazníci důvěřovat připojení ke světové síti. Společnost svým zákazníkům poskytuje software a služby zaměřené na předcházení bezpečnostních rizik a rizik týkajících se dostupnosti, dodržování norem a výkonu, a pomáhá jim tak chránit jejich infrastrukturu a informační zdroje a procesy. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Cupertino v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com.

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele