První Google Developer Day v Čechách bude o webu budoucnosti

[Tisková zpráva] Společnost Google v pátek přivítá poprvé v Praze přes 500 vývojářů na konferenci Google Developer Day. Inženýři, produktoví manažeři a weboví vývojáři se zde sejdou, aby diskutovali o budoucnosti vývoje webových aplikací. Google zároveň představí nejnovější technologie pro programování webových aplikací a nástroje pro vývojáře.

Developer Day se zrodil jako součást dlouhodobé snahy společnosti Google podporovat rozvoj Internetu vytvářením vývojových platforem, podporou otevřených standardů a tvorbou nástrojů pro vývojáře, kteří díky nim mohou vytvářet robustní webové aplikace.

Konference, kterou otevře Nelson Mattos, vicepresident zodpovědný za vývoj v Evropě, sestává z řady přednášek a seminářů, na nichž se účastníci budou moci seznámit s širokým spektrem témat, o nichž pohovoří nejzkušenější odborníci z oboru. Účastníci se například dozví, jak lze technologie Google používat k:

• rychlému a efektivnímu vývoji aplikací: Nástroje jako App Engine, Google Web Toolkit a APIS zjednodušují a zlepšují vývoj aplikací pro web.
  • oslovení většího počtu uživatelů: OpenSocial a FriendConnect usnadňují tvorbu a instalaci sociálních aplikací pro miliony uživatelů.
  • budování webových aplikací nové generace: V budoucnosti budou ty nejdůležitější aplikace na počítači pracovat v rámci webového prohlížeče; právě pro tuto novou vlnu webových aplikací jsou přizpůsobené produkty jako Google Gears nebo Google Chrome.

„Webové aplikace budoucnosti budou svým rozsahem a výkonem výrazně převyšovat ty dnešní, a to zejména díky lepším možnostem integrovat otevřené a nové technologie,“ říká Jan Šedivý, který vede české vývojáře Googlu. „Společně s vývojáři chceme definovat novou generaci produktů, které budou pro uživatele na webu dostupné.“ Zároveň Google a Open Handset Alliance oznamují, že zdrojový kód platformy Android bude zdarma dostupný pro všechny, a to v rámci nového projektu Android Open Source. Jde o vůbec první skutečně otevřenou mobilní platformu, která umožní uživatelům vytvářet mobilní služby bez omezení a budovat aplikace, které poběží na přístrojích vybavených operačním systémem Android. Zdrojový kód lze nalézt na stránce source.android.com.

Navíc můžeme potvrdit i rostoucí trend u komunitních portálů využívajících technologii OpenSocial, která je založená na sérii společných APIs pro vytváření aplikací na komunitních webech. Také český vyhledávač Seznam.cz, jehož denní návštěvnost se pohybuje kolem 2,4 milionu uživatelů, oznámil svůj záměr implementovat technologii OpenSocial do svých komunitních služeb Lidé.cz a Spolužáci.cz. Uživatelé těchto komunit získají další zajímavé prvky v obsahu služby a vývojové týmy Seznamu více možností pro sdílení aplikací v rámci světové komunity 375 milionů uživatelů.

Google Developer Day ve vašem prohlížeči
Pokud se nemůžete konference zúčastnit osobně, blogy, programy, prezentace, fotografie a odkazy na video záznamy jsou vám k dispozici na adrese http://code.go­ogle.com/even­ts/developerda­y.

Lupa.cz: Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka