Alcatel-Lucent jako první na světe uskutečnil hovor prostřednictvím LTE v rámci veřejné sítě bezpečnostních složek

[Tisková zpráva] Praha, 22. září, 2010 – Alcatel-Lucent (Euronext Paris a NYSE: ALU) oznámil, že dosáhl jako první v oboru úspěšné realizace datového volání prostřednictvím Long Term Evolution (LTE), bezdrátové širokopásmové sítě, na spektru určeném pro bezpečnostní složky ve Spojených státech. Tento milník potvrzuje připravenost sítě pro podporu bezpečnostních složek, konkrétně pro policií, hasiče a záchranou službu stejně jako další nové aplikace pro bezdrátový přenos.

Bezdrátová širokopásmová komunikace je stěžejní pro taková řešení, která vyžadují vysokou datovou propustnost. U zajištění bezpečí pro veřejnost jde o aplikace, jakými jsou například videodohled, biometrická identifikace, geoprostorové informační systémy, automatizované určení polohy vozidla a další. LTE pomáhá zvýšit rychlost a přesnost rozhodování v životně důležitých situacích.

„Tento úspěch představuje důležitý posun ve využití veřejných sítí pro bezpečnost veřejnosti. Svědčí také o připravenosti LTE technologie poskytovat aplikace na bázi širokopásmové datové sítě.“ řekl Morgan Wright, Vice President, Global Public Safety Segment Alcatel-Lucent. „Tento zlomový hovor potvrzuje postavení Alcatel-Lucent jako profesionála v oboru s rozsáhlými znalostmi v oblasti návrhů a vývoje LTE řešení pro zajištění specifických potřeb bezpečnostních složek.“

Alcatel-Lucent byl vybrán již pěti telekomunikačními operátory pro komerční nasazení technologie LTE, čímž zaujímá vedoucí pozici na celosvětovém trhu. Dva z nich patří k největším poskytovatelům služeb v USA. V současné době se kompletní řešení pro LTE řešení testuje ve zkušebním provozu u více než 50 zákazníků.

Více informací o LTE řešeních naleznete na: http://lte.alcatel-lucent.com/

Více informací o řešeních pro bezpečnost získáte na: http://enterpri­se.alcatel-lucent.com/?so­lution=Public­Safety&page=A­LUAndEADSOver­view

O společnosti Alcatel-Lucent
Společnost Alcatel-Lucent dodává poskytovatelům služeb, firemní klientele a státní správě na celém světě řešení, která umožňují koncovým uživatelům využívat hlasové, datové a obrazové komunikace. Alcatel-Lucent je lídr v oblasti pevných, mobilních a konvergentních širokopásmových sítí, IP technologií, aplikací a služeb a využívá bezkonkurenčních technických a vědeckých kapacit Bell Labs, jednoho z největších inovačních center v telekomunikačním průmyslu. S pobočkami ve 130 zemích světa je Alcatel-Lucent místním partnerem s celosvětovým dosahem. Společnost Alcatel-Lucent dosáhla v roce 2009 tržeb ve výši 15,157 miliardy EUR, operuje z Francie a její vedení sídlí v Paříži.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).