První smlouva na řízení provozu sítě v Kanadě

28. 4. 2010

[Tisková zpráva] Operátor Mobilicity si vybral společnost Ericsson k řízení své nové sítě 3G. Operátor se tak může více zaměřit na služby nabízené zákazníkům a jejich uvádění na trh – běžný provoz sítě ponechá na společnosti Ericsson. Jedná se o první smlouvu společnosti Ericsson na řízení provozu sítě v Kanadě a druhou významnou smlouvu v celé Severní Americe.

Společnost Mobilicity – kombinující mobilitu s jednoduchostí – je jednou z nejnovějších firem, které začaly působit na rostoucím kanadském trhu s bezdrátovou komunikací. Tento operátor svou snahu fungovat jednoduše myslí opravdu vážně – dnes oznámil, že uzavřel pětiletou smlouvu na řízení provozu sítě se společností Ericsson (burza NASDAQ:ERIC). Tím, že ponechá správu své 3G sítě na společnosti Ericsson, získá tato firma větší prostor k vytváření vyšší hodnoty pro své zákazníky. To znamená možnost nabízet jednoduché, flexibilní a cenově dostupné hlasové i datové služby třetí generace 16 milionům Kanaďanů, kteří budou v dosahu signálu sítě tohoto operátora po jejím plném spuštění.

Společnost Mobilicity si již dříve zvolila společnost Ericsson, aby jí navrhla a vybudovala síť třetí generace. Tento městský operátor plánuje spuštění sítě třetí generace nejprve v Torontu, na jaře tohoto roku, a později ve Vancouveru, Calgary, Edmontonu a Ottawě a uvědomuje si výhody, které získá tím, že svěří běžnou správu provozu sítě společnosti Ericsson. Společnost Ericsson bude mít na starosti veškeré činnosti související s provozem sítě a údržbu sítě firmy Mobilicity v terénu.

„Monitoring a údržba naší nejmodernější sítě třetí generace společností Ericsson nám přinese ohromné výhody," prohlašuje Dave Dobbin, prezident a generální ředitel společnosti Mobilicity. „Nikdo nedokáže lépe provozovat síť než společnost Ericsson. Podobně jako v jiných oblastech našeho podnikání, je pro nás výhodné uzavírat partnerství s prvotřídními dodavateli, kteří nám mohou významně snížit náklady a umožní nám soustředit se na naše zákazníky."

Síť třetí generace společnosti Mobilicity bude spravovat útvar řízených služeb společnosti Ericsson, který zajistí kvalifikovanou a zkušenou obsluhu sítě od chvíle, kdy budou služby sítě uvedeny na trh.

Loris Zaia, viceprezident a generální ředitel společnosti Ericsson Canada, dodává: „Těší nás, že si další severoamerický operátor uvědomuje výhody plynoucí z našeho mezinárodního působení a zkušeností se správou sítí operátorů. Naše spolupráce se společností Mobilicity je obzvlášť pozoruhodná, uvědomíme-li si, že jsme se stali důvěryhodným poskytovatelem řízených služeb ještě předtím, než tato společnost spustila svou síť třetí generace.“

Společnost Ericsson zaměstnává více než 40 000 servisních odborníků a spravuje sítě, které využívá více než 410 milionů uživatelů po celém světě.

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život