První svého druhu. Cisco Cius, tablet, který zjednoduší mobilní spolupráci ve firmách

[Tisková zpráva] Cius je tablet speciálně určený pro firemní použití, vybavený operačním systémem Android, dotykovým HD displejem, fotoaparátem a kamerou pro videohovory

Las Vegas, USA – 1. července 2010 – Cisco představilo první tablet svého druhu, který je určený pro firemní komunikaci a díky technologii virtual desktop poskytuje přístup k nástrojům pro týmovou spolupráci Cisco Collaboration, a to kdykoliv, odkudkoliv a včetně HD videa.

Cisco Cius je ultra-přenosné zařízení vážící pouze 520 g, které umožňuje využívat výhody aplikací Cisco Collaboration také na mobilní platformě a při dodržení vysokého standardu zabezpečení. Navíc nabízí streaming HD videa, real-time video, videokonference, přístup k emailu i webovému obsahu a umožňuje editovat a sdílet jakákoliv data, ať už jsou na lokálním úložišti nebo v prostředí cloudu. Cisco Cius je otevřená platforma pro komunikaci a spolupráci navržena pro co nejbezpečnější připojení zaměstnanců na cestách a umožnění přístupu a sdílení požadovaného obsahu.

Cius nabízí IT profesionálům nové možnosti při vybavování svých pracovníků mobilními zařízeními. Díky technologii virtual desktop rozšiřuje Cius možnosti pro služby založené na cloud computingu. Aplikace bezpečně fungují v datovém centru a uživatelé je mohou bezproblémově vzdáleně využívat. Přitom je dosaženo výrazné úspory z pořizovacích nákladů na pevné stanice, z nákladů na údržbu stanic a nákladů na softwarové licence.

Tento tablet určený pro firmy je vybavený HD kamerou s rozlišením 720p a frekvencí snímání 30 snímků za sekundu. Dále sedmipalcovým širokoúhlým super VGA dotykovým displejem s vysokým rozlišením a samostatným tlačítkem pro TelePresence. Na zadní straně Ciusu pak najdete 5Mpix fotoaparát, který kromě pořizování statických snímků dokáže také přenášet video ve VGA kvalitě. Fotoaparát je doplněn dvěma mikrofony s redukcí hluku. Cius má také zabudovaný akcelerometr, čidlo zaznamenávající pohyby tabletu. Na základě těchto údajů pak orientuje obraz na výšku nebo na šířku podle toho, jak s ním uživatel otáčí. K připojení využívá Cius Wi-Fi 802.11 a/b/g/n nebo služeb 3G sítí. Později bude k dispozici i připojení pomocí sítí čtvrté generace. Přítomnost Bluetooth a Micro-USB zase umožňuje bezproblémový a pohodlný přístup a sdílení dat s počítačem. Výdrž vyměnitelné baterie při běžném provozu je 8 hodin.

Cisco Cius poskytuje podporu pro kompletní sadu aplikací Cisco Collaboration, včetně Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center, Cisco Presence, a spolupracuje také s Cisco TelePresence. Díky podpoře Cisco Unified Communications Manager jej lze snadno začlenit do již existujícího prostředí a s využitím Cisco AnyConnect VPN Security se stává výborným pomocníkem pro mobilní a přitom velice bezpečnou komunikaci. Kombinací těchto vlastností představuje Cius přesvědčivou alternativu k osobním počítačům.

„Cisco Cius ztělesňuje to, jak sítě mění způsob, jakým žijeme, pracujeme, učíme se a hrajeme si. Tato platforma může změnit způsob poskytování zdravotní péče, poskytování služeb obchodníky nebo způsob výuky na universitách. A nejlepší je, že Cius přitom nabízí možnost dramaticky snížit náklady,“ řekl Tony Bates, vicepresident společnosti Cisco.

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Lupa.cz: Teletext je „internetem hipsterů“

Teletext je „internetem hipsterů“

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu