První účast Canon CZ na Embaxu: knihy na počkání

[Tisková zpráva] PRAHA, 4. června 2007 – Canon Business Solutions během své první účasti na veletrhu EmbaxPrint předvedl v akci potenciál svých tiskových systémů pro oblast produkčního a kreativního tisku. Stánek navštívili také členové vedení společnosti Canon CEE.

Expozice Canon Business Solutions v pavilonu G1 brněnského Výstaviště v průběhu veletrhu EmbaxPrint přivítala mezi mnoha desítkami svých zákazníků a odborníků z oblasti produkčního tisku, počítačové grafiky a marketingu také významné hosty z vedení společnosti Canon a divize Canon Business Solutions. Největší zájem projevili návštěvníci stánku o schopnosti tiskového systému imagePRESS C1, o dokončovací funkce produkčního tiskového stroje Canon iR7105 i softwarové řešení pro personalizovaný tisk DirectSmile.

„EmbaxPrint je nejvýznamnější událost svého druhu ve střední a východní Evropě, která pro CBS představuje výsostně zajímavý trh. Jsme proto rádi, že jsme při naší návštěvě stánku mohli potkat tolik potenciálních zákazníků,“ říká Omer Zimmer, marketingový manažer CBS CEE. „Na první pohled je přitom vidět, že nyní již lidé nepřemýšlejí, jestli mají digitální produkční tisk využívat, zvažují pouze, kdy ho nasadí.“

O významu veletrhu pro Canon svědčila i přítomnost zástupce společnosti EFI, dodávající hardwarový RIP pro produkční tiskárny Canon.

imagePRESS C1 byl na veletrhu EmbaxPrint v obležení profesionálů, kteří se zabývají předtiskovou přípravou a majitelů grafických studií a komerčních tiskáren. Zvláštní zájem vyvolaly výtisky s minimální odchylkou vůči normě ISO coated s podporou celkem osmi typů rasrování a speciálním tonerem, fixovaným bez použití oleje.

Na hranici svého vysokého doporučeného zatížení se v průběhu veletrhu pohyboval produkční systém iR 7105, který v předstihu a s rychlostí až 105 stran za minutu tiskl knihu karikaturisty Nenada Vitase a výbor povídek Věry Noskové, spoluzakladatelky českého spolku skeptiků Sisyfos. Tyto knihy autoři podepisovali na stánku CBS ve středu (pan Vitas) a ve čtvrtek (paní Nosková).

Velkou pozornost věnoval Canon rovněž velkoformátovému inkoustovému tisku. Řada tiskáren imagePROGRAF s podporou tisku na média o šíři 17" až 60" byla na EmbaxPrintu zastoupena třemi modely. Základní model imagePROGRAF iPF700 určený pro CAD a GIS doplňovaly tiskárny imagePROGRAF iPF5000, který spolu s hardwarovým RIP společnosti EFI slouží i k tvorbě nátisků a nejvyšší varianta imagePROGRAF iPF9000. Ta tiskne v rozlišení 2400×1200 dpi a nabízí možnost výměny všech 12 inkoustů během tisku. Schopnosti precizního odlišení jednotlivých odstínů černé byly na místě prezentovány velkoformátovými černobílými fotografiemi slovenského fotografa Vladimíra Jurkoviče.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).