ReDat centralizuje záznamové systémy na dráze

27. 6. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 26. června 2009 – Společnost RETIA úspěšně ukončila pilotní ověřovací provoz Drážního záznamového centra ReDat. „České dráhy mají instalováno několik stovek záznamových systémů ReDat a my jsme se vybrané systémy pokusili zkušebně propojit do jednoho záznamového centra v Pardubicích. Po půl roce testování a ověřování jsme zkušební provoz ukončili a nasadili do ostrého provozu první Drážní záznamové centrum ReDat, které je umístěné v Praze,“ říká Luboš Petrovický ze společnosti RETIA.

Centralizace se stává fenoménem a využívá toho i společnost RETIA, jejíž záznamová zařízení ReDat nacházejí uplatnění nejen na dispečincích, ale i ve velkých kontaktních a dealingových centrech. „Díky centralizaci jednotlivých ReDatů lze dosáhnout zvýšení efektivity provozu, snížení nároků na obsluhu a unifikace a integrace jednotlivých technologií,“ vysvětluje problematiku Luboš Petrovický z firmy RETIA. Protože je na drahách nainstalováno několik stovek jednotlivých záznamových jednotek ReDat, centralizace se sama nabízela. „Díky Drážnímu záznamovému centru ReDat (DZCR) lze centralizovat všechny záznamové systémy, snadněji pracovat s již pořízenými záznamy nebo dálkově přistupovat k záznamům,“ vyjmenovává výhody Luboš Petrovický.

Mezi hlavní funkce systému lze zařadit, že DZCR komunikuje po IP síti s vybranými záznamovými jednotkami ReDat3, nepřetržitě monitoruje stav jednotlivých záznamových jednotek ReDat3, vytváří centrální databázi informací o volání nebo zálohuje záznamy v centrálním archivu. Bez zajímavosti není ani možnost pracovat se záznamy prostřednictvím webového prohlížeče. Jednou z testovaných oblastí bylo i zabezpečení systému DZCR. „Samozřejmostí je systém přístupových práv, šifrování komunikace, možnost použít šifrovaný komunikační protokol nebo možnost povolení přístupu pouze z konkrétní adresy,“ upřesňuje funkcionalitu Luboš Petrovický.

Další možné instalace připadají podle vyjádření pracovníků RETIA v úvahu ve společnostech, jež působí v síťových odvětvích, poskytují přepravní služby, zajišťují bezpečnost či zdravotnické služby. RETIA se může pochlubit i dalšími centralizacemi, které jsou u firem, jako jsou například energetické a technologické společnosti v ČR i zahraničí. „Snad geograficky nejvzdálenější instalace máme v Kuala Lumpur a Tampě. Jedná se právě o jednotky zabezpečující centralizaci významné softwarové společnosti v České republice,“ dodává Luboš Petrovický ze společnosti RETIA.

O systému ReDat
ReDat představuje komplexní řešení nahrávání hovorů a řízení kvality obsluhy zákazníků. Pomáhá zdokonalovat schopnosti agentů a dispečerů. Snižuje náklady na jejich školení, tím zefektivňuje provoz a pomáhá zlepšovat služby pro zákazníky.

O společnosti RETIA
Společnost RETIA je předním českým producentem speciální elektroniky. RETIA se zabývá jejím vývojem a má tři základní výrobní programy. Systém ReDat je komplexní řešení záznamu hlasu, dat zobrazovaných na počítačových monitorech a dodávky systémů s vysokou přidanou hodnotou (quality management, speech processing…). RETIA při vývoji systému ReDat spolupracuje s významnými výrobci telekomunikační techniky, jako jsou například Alcatel-Lucent, Siemens, Genesys, TTC Telekomunikace, Cisco a Etrali. Druhým výrobním programem je vývoj radarových systémů a elektroniky zbraňových systémů včetně jejich modernizace pro armády různých států. Nový a perspektivním oborem jsou lokalizační systémy využívající technologie UWB. Jedná se o mikrovlnné širokopásmové systémy.

RETIA, která má dnes již celosvětovou působnost, byla založena v Pardubicích v roce 1993 týmem špičkových odborníků z oborů zpracování, zobrazení a přenosu radiolokačních signálů a oboru telekomunikace.

Vitalia.cz: Z tohoto konopí dělají léčivé masti

Z tohoto konopí dělají léčivé masti

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky