Generální ředitelka Českých Radiokomunikací Jane Hannah se umístila na 7. místě v prestižním žebříčku „25 žen českého businessu“

3. 11. 2009

[Tisková zpráva] (Praha, 2. listopadu 2009) – Generální ředitelka Českých Radiokomunikací Jane Hannah se umístila v letošním vyhlášení výsledků žabříčku 25 žen českého businessu na 7. místě. Oproti minulému ročníku si polepšila o 9 příček, což je nejdynamičtější meziroční posun mezi všemi oceněnými manažerkami.

Jane nastoupila do funce generální ředitelky Českých Radiokomunikací v květnu 2007. Pod jejím vedením prošly České Radiokomunikace významnou změnou a transfomovaly se v moderní, úspěšnou a rozvíjející se společnost s jasně definovanou strategií a nabídkou služeb. V posledních dvou letech potvrdily České Radiokomunikace svou vedoucí pozici v oblasti digitalizace televizního vysílání. V rámci telekomunikačního úseku je cílem do konce letošního roku ukočit akvizici maloobchodní části Českých Radiokomunikací společností T-Mobile Česká republika. Poté se České Radiokomunikace zaměří na svůj hlavní business – vysílací a telekomunikační služby pro firemní zákazníky.

„Když jsem nastupovala do Českých Radiokomunikací, bylo to mé druhé působiště v České republice. Věděla jsem, že budu v průběhu rozvoje a proměny společnosti postavena před řadu výzev a na začátku to skutečně nebylo jednoduché. Nyní s odstupem času se domnívám, že se České Radiokomunikace hodně proměnily a jsou předním poskytovatelem vysílacích a síťových řešení. Tím však mé záměry nekončí, společně se svým manažerským týmem posuzujeme další možnosti budoucího rozvoje Českých Radiokomunikací,“ říká Jane Hannah.

České Radiokomunikace a.s. jsou tradičním a největším poskytovatelem vysílacích služeb pro televizní a rozhlasové vysílání. V České republice patří k průkopníkům digitálního televizního vysílání, jehož experimentální provoz zahájily v roce 2000 jako první společnost na tuzemském trhu. V roce 2005 spustily rovněž jako první společnost v ČR komerční provoz digitálního multiplexu. V současnosti České Radiokomunikace vysílají digitální televizní signál svého multiplexu 2 pro více než 50 % obyvatelstva.

České Radiokomunikace a.s. jsou v počtu zákazníků největším alternativním telekomunikačním operátorem a druhým největším operátorem pevných linek v České republice. Společnost disponuje vlastní rozsáhlou páteřní sítí. Od roku 2004 začala zároveň budovat svoji síť na základě technologie zpřístupnění místních smyček, která v současnosti pokrývá cca 50 % všech pevných linek v ČR. Díky rozsáhlé vysílací infrastruktuře mohou České Radiokomunikace nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken. Společnost poskytuje hlasové služby, vysoce kvalitní internetové připojení a datová řešení na základě individuálních požadavků zákazníků.

Digitální televizní vysílání bylo spuštěno v systému DVB-T na území Prahy již v roce 2000. Toto vysílání bylo označováno jako dočasný multiplex A a ke dni přechodu tohoto přechodného vysílání do finální sítě 2, činilo jeho pokrytí 42% obyvatelstva. České Radiokomunikace jsou operátorem komerčního multiplexu 2 a poskytovatelem vysílacích služeb pro multiplexy 1 a 3. K dnešnímu dni činí pokrytí digitálním vysíláním multiplexu 2 více než 60% obyvatelstva v celkem osmi lokalitách České republiky. Probíhající proces digitalizace vysílání bude završen v roce 2012, kdy bude na území České republiky vystavena digitální vysílací infrastruktura pokrývající až 99,6% populace digitálním pozemním televizním a rozhlasovým vysíláním.

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon