Přesná letecká záchranná služba: Rega přechází na dynamické SAP služby od T-Systems

[Tisková zpráva] Změna ze statických na dynamické SAP služby. Rozšíření stávajícího kontraktu.

Švýcarská letecká záchranná služba Rega přechází ze statických SAP služeb na dynamické od společnosti T-Systems. Současně s tímto přechodem dochází k prodloužení kontraktu na další období. SAP aplikace tvoří základ pro zaměstnance a technické vybavení v záchranné službě Rega, která poskytuje přibližně 14.000 záchranných misí ročně. Výsledkem přechodu na dynamické služby bude pro švýcarskou nevýdělečnou organizaci pružná reakce na požadované změny v SAP kapacitách přesně na čas.

„T-Systems zajišťuje přístup ke zdrojům podle potřeb a v nejkratším čase a platit budeme jen za služby, které aktuálně použijeme,“ říká Francois Hochstrasser, manažer informačních technologií v organizaci Rega. Veškeré SAP služby poskytované společností T-Systems jsou provozovány v datových centrech v Zollikofenu a Langenthalu. Bezpečnost řešení podtrhuje vzájemná zastupitelnost obou center a umožňuje tak plný provoz 365 dní v roce v souladu s tím, jak Rega funguje – lidé mohou kdykoliv počítat s rychlou pomocí ze vzduchu.

„Rega nyní bude těžit z operativního modelu, který umožňuje pružné poskytování výpočetního výkonu a infrastruktury a tento model může být dynamicky měněn spolu s flexibilním obchodním modelem,“ říká René Mulder, ředitel divize pro korporátní zákazníky a člen představenstva společnosti T-Systems ve Švýcarsku.

Organizace Rega, která má své sídlo na letišti v Zürichu a provozuje dvanáct vrtulníkových základen ve Švýcarsku, používá služby společnosti T-Systems od roku 2003. Nový kontrakt změní charakter poskytovaných služeb ze statických na dynamické. T-Systems poskytuje služby také dalším zákazníkům ve zdravotnickém odvětví, řadě nemocnic, pojišťovnám a lékárnám.

Dynamické služby SAP poskytuje společnost T-Systems i v České republice prostřednictvím vlastních datových center. Pro zdravotnictví disponuje T-Systems unikátním informačním systémem založeným na integraci řešení SAP ISH a i.s.h.med.

O společnosti T-Systems
Váš prohlížeč možná nepodporuje zobrazení této zprávy.

T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2009 činily výnosy společnosti přes tři miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 45.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2009 činily přibližně devět miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.