Registrátoři mají přístup k novému registračnímu systému domény CZ

[Tisková zpráva] Sdružení CZ.NIC poskytlo v rámci připravované migrace domény CZ všem akreditovaným registrátorům přístup k testovacímu prostředí nového registračního systému s reálnými daty domén CZ

Praha, Česká republika 2. července 2007 – Sdružení CZ.NIC, správce národní domény CZ, pokračuje v přípravách přechodu na nový registrační systém domény CZ, ke kterému dojde 1. října letošního roku. Dalším z postupných kroků bylo převzetí aktuálního obsahu databáze domén CZ od společnosti T-Systems PragoNet, a.s., outsourcingového správce domény CZ, migrace této databáze do testovací verze nového registračního systému a její zpřístupnění všem registrátorům domén CZ. Registrátoři mají nyní jedinečnou možnost vyzkoušet si práci s novým registračním systémem na reálných datech a otestovat spolupráci svých systémů s novým registračním systémem domény CZ při veškerých operacích s doménami.

Nový systém pro registraci a správu domén CZ vyvinuli a spravují zaměstnanci sdružení CZ.NIC, od 1. října přeberou kompletní správu celého registru od outsourcingového partnera sdružení, který za provoz již dále nebude odpovídat. K převodu na nový systém dochází ze strategických důvodů, mezi jeho přínosy patří především vyšší efektivita registru a podstatně nižší náklady na jeho provoz.

„Registrátoři domén CZ, kteří zároveň registrují i domény ENUM, již s novým systémem pracují. Také na základě jejich připomínek jsme některé vlastnosti systému upravili,“ řekl Martin Peterka, provozní ředitel sdružení CZ.NIC. „Nyní přístup do testovacího prostředí pro doménu CZ s reálnými daty z doménového registru poskytujeme všem akreditovaným registrátorům, aby se stihli včas připravit na nasazení nového registračního systému domény CZ.“

Nový systém pro správu domény CZ s sebou přináší i zjednodušení pravidel registrace a změnu datového modelu údajů o registrovaných doménách. Všichni registrátoři domén CZ budou muset ve větší či menší míře upravit svoje současné registrační systémy tak, aby byly schopné s novým registrem spolupracovat.

„Příprava přechodu na nový systém běží podle plánu, zpřístupnění testovacího prostředí je dalším krokem k jeho úspěšnému završení,“ dodal Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC. „Přechod na nový registrační systém domény CZ bude pro všechny registrátory znamenat jisté investice. Na druhou stranu, úprava podmínek registrací a snížení velkoobchodní ceny registrace domény CZ vychází registrátorům jednoznačně vstříc.“

Další podrobnosti o převodu správy domény CZ na nový systém budou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách sdružení CZ.NIC na adrese http://www.nic.cz.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují