Registrátoři získali aktuální data pro testování nového registračního systému domény CZ

23. 8. 2007

[Tisková zpráva] Sdružení CZ.NIC aktualizovalo data o všech registrovaných doménách CZ v testovací verzi nového registračního systému; poprvé jsou v jednom systému zároveň spravovány domény CZ a ENUM

Praha, Česká republika – 23. srpna 2007 – Sdružení CZ.NIC, správce národní domény CZ, aktualizovalo 22. srpna databázi domén CZ v testovací verzi nového registračního systému, ke kterému mají přístup všichni akreditovaní registrátoři české národní domény. Do testovací verze systému byla rovněž přenesena data o doménách ENUM, registrátoři tak mohou poprvé pracovat s doménami CZ a ENUM společně v jednom systému.

Sdružení CZ.NIC poprvé zpřístupnilo registrátorům testovací verzi nového registračního systému domén CZ s kompletními daty o doménách počátkem letošního července, nyní data aktualizovalo a do stejného registračního systému převedlo i kompletní data z registru domén ENUM. Registrátoři mohou v testovací verzi registračního systému provádět s doménami všechny běžné operace (registrace, prodlužování, převody, rušení, změny kontaktních údajů atd.) a otestovat přitom spolupráci svých systémů s novým registračním systémem domén CZ a ENUM, který bude provozovat sdružení CZ.NIC.

„Cílem aktualizace databáze domén v testovací verzi nového registračního systému je poskytnutí nejvyšší možné podpory registrátorům při jejich přípravě na přechod na nový registrační systém,“ vysvětil Martin Peterka, provozní ředitel sdružení CZ.NIC. „Ohlasy registrátorů testujících registrační systém s reálnými daty jsou velmi pozitivní, registrátoři jsou spokojeni s vlastnostmi i funkčností nového registračního systému.“

Nový registrační systém pro správu domén CZ a ENUM vyvinuli a spravují zaměstnanci sdružení CZ.NIC. Od 1. října přebere sdružení CZ.NIC kompletní správu celého registru od outsourcingového partnera, který za provoz již dále nebude odpovídat. Přechod na nový registrační systém bude znamenat především vyšší efektivitu registru a podstatně nižší náklady na jeho provoz.

„Úspěšný přechod na nový registrační systém ocení držitelé domén CZ pouze v případě, že jej zvládnou i registrátoři,“ dodal Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC. „CZ.NIC proto velmi aktivně spolupracuje s registrátory a poskytuje jim všechna potřebná data a maximální podporu při testování jejich vlastních registračních systémů.“

Další podrobnosti o převodu správy domény CZ na nový registrační systém budou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách sdružení CZ.NIC na adrese http://www.nic.cz.

Podnikatel.cz: E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy