Řešení HP mění ekonomickou stránku technologií

3. 4. 2009

[Tisková zpráva] Nové produkty pomohou zákazníkům ustát tržní propad a prosperovat, jakmile ekonomika začne znovu růst

Praha, 2. dubna 2009 – Společnost HP představila nové produkty, řešení a služby, které pomohou organizacím s krátkodobým snižováním nákladů v současné náročné ekonomické situaci. Zároveň pokládají nové základy, aby firmy z tržního propadu vyšly silnější a konkurenceschop­nější.

Ekonomický propad více než zdvojnásobuje pravděpodobnost, že firma podstatně změní pozici ve svém oboru. Ty společnosti, které se v období propadu dostanou mezi špičku, si pak vedoucí pozici na trhu udrží v průměru tři roky.(1) Technologie zásadní měrou ovlivňují úspěch organizace před tržním propadem, v jeho průběhu i po něm. V průzkumu z roku 2007 uvedlo 99 % generálních ředitelů, že technologie jsou nezbytným předpokladem úspěchu jejich firem.(2) Navíc v nové globální studii uvedlo 38 % respondentů, že vidí současné ekonomické klima jako příležitost k restrukturalizaci a přípravě jejich technologických prostředí pro budoucnost.(3)

„Úspěšní šéfové IT se soustředí jak na strategické snižování nákladů, tak i na podporu dlouhodobého obchodního růstu,“ řekla Ann Livermore, výkonná viceprezidentka Technology Solutions Group společnosti HP. „Nejde o to, vydávat víc: vyjádřeno procentem z příjmů utrácejí ty nejlepší IT organizace za technologie zhruba polovinu toho, co průměrná společnost. Vydávají však prostředky strategicky a uvážlivě stanovují priority investic do technologií. HP nabízí bezprecedentní spektrum řešení, která pomohou organizacím vyjít z ekonomické krize silnější.“

Nový hardware, software a služby společnosti HP umožňují organizacím změnit to, jak vytvářejí, distribuují a spotřebovávají technologické zdroje:

• Standardizují, optimalizují a automatizují technologii pro krátkodobé snížení nákladů.
  • Umožňují priorizovat nové investice do technologií na základě praktické hodnoty.
  • Nabízejí flexibilní možnosti pořízení, které umožňují zachovat probíhající projekty a sladit výdaje se skutečným využitím.

Standardizace, optimalizace a automatizace
Nová řešení HP StorageWorks Storage-Area Network (SAN) Virtualization pomohou zákazníkům zjednodušit přidělování, správu a optimalizaci virtualizovaných serverových a úložných prostředí. Nová disková pole HP StorageWorks Enterprise Virtual Array 6400 a 8400 (EVA6400 a EVA8400) mohou snížit náklady na správu až o 50 %.(4) Zdokonalená HP SAN Virtualization Services Platform 2.1 (SVSP 2.1) představuje síťové řešení virtualizace úložného prostoru, které zvyšuje dostupnou úložnou kapacitu. Zjednodušuje operace týkající se ukládání dat tím, že zkracuje dobu potřebnou pro migraci, replikaci, zálohování a produkční nasazení nových aplikací. Řešení jako SVSP 2.1 umožňují zákazníkům snížit náklady na pořízení datových úložišť až o 50 %, jak vyplývá z výzkumů agentury IDC.(5)

Zdokonalený software HP Data Protector a související služby poskytují jediné řešení ochrany dat pro všechna fyzická a virtuální prostředí. HP Data Protector je snadno použitelný, poskytuje široké spektrum možností zálohování a podporuje deduplikaci i další zálohovací služby. Jako nejkomplexnější řešení na trhu pro ochranu virtuálních prostředí a flexibilní redukci dat poskytuje až 70% úsporu nákladů.(6)

Priorizace investic do technologií
V rámci portfolia Applications Management Services nyní EDS, dceřiná společnost HP, nabízí klientům možnost odstupňované úrovně služeb, která snižuje náklady na provoz méně důležitých aplikací při zachování nejvyšší úrovně služeb pro kritické aplikace. Toto flexibilní pojetí správy služeb pomáhá maximalizovat podnikatelskou hodnotu aplikací a může snížit celkové náklady na údržbu aplikací až o 40 %.(7)

Nové služby Consolidation and Virtualization ROI slouží k ověření očekávané úspory a návratnosti investic do technologických projektů. Minimalizují rizika zdlouhavých cyklů schvalování a implementace projektů, takže se zákazníci mohou rychle přizpůsobit změnám ekonomiky a sladit technologické investice s cíli pro obchodní růst.

Nová služba Multi-Tiered Hybrid Design pomůže zákazníkům navrhnout celé zařízení datového centra tak, aby přesněji odráželo různé požadavky firmy na infrastrukturu a dostupnost. Podniková datová centra se často staví podle jediné specifikace, aby přesně vyhovovala určitému standardu, i když to není pro všechny systémy nutné. Návrhem „hybridního“ datového centra se dvěma (nebo více) úrovněmi služeb lze snížit kapitálové náklady na datové centrum o 15 až 25 %.(8)

Flexibilní možnosti pořízení
Vylepšený soubor infrastrukturních služeb EDS pomáhá snížit náklady a dosáhnout větší efektivity, a to s předvídatelnou cenou. Vylepšené služby EDS Managed Services dávají klientům více možností pořízení a lepší kontrolu prostřednictvím souboru modulárních, standardních balíčků, které nabízejí rychlou implementaci a rychlou hodnotu pro klienta. Pokrývají provoz serverů a úložných zařízení, pracoviště podpory, flexibilní provoz počítačových systémů a správu řešení posílání zpráv.

HP rovněž nabízí flexibilní možnosti financování a leasingu prostřednictvím HP Financial Services. Nová studie HP vydaná tento měsíc ukazuje, jak mohou šéfové IT pomoci finančním ředitelům zmírnit ekonomické tlaky lepším řízením životního cyklu technologií prostřednictvím leasingu.

Další zdroje
Další informace o výše zmíněných novinkách včetně videa Ann Livermore jsou k dispozici v online press kitu na adrese www.hp.com/go/BTe­conomics2009. Další informace o nových produktech HP včetně zkušeností zákazníků najdete na webu www.hp.com/BTe­conomics.

O společnosti HP
HP, největší technologická společnost světa, zjednodušuje používání technologií jednotlivcům i firmám prostřednictvím portfolia tiskových řešení, osobní výpočetní techniky, softwaru, služeb a IT infrastruktury. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře