Trend Micro uvádí řešení pro bezpečnou archivaci zpráv pro středně velké podniky

[Tisková zpráva] Nové řešení pomáhá zákazníkům bezpečně ukládat a rychle prohledávat archivované mailové zprávy; zahrnuje funkce rychlého rozpoznávání a zajištění souladu s legislativou, architekturu zabraňující podvrhům a funkci „privacy-guard“

Cupertino, Kalifornie – 10. března 2008 – Trend Micro Incorporated (TSE: 4704), leader na trhu síťového antivirového softwaru a softwaru pro zabezpečení internetového obsahu a souvisejících služeb, dnes ohlásila své řešení pro archivaci zpráv určené pro archivaci podnikových mailů, které zajišťuje jejich dobrou dostupnost a šifrování. Díky němu sníží podniky náklady na správu mailů a ochrání a udrží integritu svých elektronických dat.

Trend Micro™ Message Archiver (TMMA) poskytuje funkce rychlého prohledávání mailů na vyžádání, takže zaměstnanci mohou rychle přistupovat k jakémukoli archivovanému mailu bez toho, aby opustili prostředí Microsoft™ Outlook™ nebo potřebovali pomoc pracovníků podnikového IT. Instalace řešení zabere v průměru 30 minut. Řešení je odolné proti podvrhům a využívá forenzní technologie založené na digitálních otiscích prstů a šifrování. To zaručuje, že uložené maily jsou autentické a nezměněné a jsou v souladu s platnou legislativou. V dnešním světě plném regulací a předpisů jde o kritickou komponentu a další důvod, proč analytici předpovídají, že trh s řešeními pro archivaci zpráv dosáhne v roce 2001 hodnoty 1,37 mld. USD.[1]

V nedávno provedeném průzkumu názorů IT administrátorů ve středně velkých společnostech více než tři čtvrtiny dotazovaných uvedlo, že ochrana soukromí je u řešení pro archivaci zpráv obzvlášť důležitá.[2] Trend Micro Message Archiver disponuje funkcí „privacy-guard“, která sleduje a uchovává záznamy o prohledávání archivovaných emailů pověřenými uživateli a zasílá auditované údaje o těchto hledáních určenému „strážci dat“. Cílem je zajistit soukromí zaměstnanců. Privacy-guard odstraňuje možnost potenciálního zneužití privilegovanými uživateli a zaručuje, že dojde pouze k legálnímu a povolenému prohledávání emailů.

„Není překvapením, že objem emailů ve společnostech rychle roste – skoro každý je každodenně používá. Protože je v nich uloženo značné množství duševního vlastnictví, naši zákazníci začali vyžadovat nástroje pro efektivní archivaci zpráv, které by doplnily jejich bezpečnostní řešení od Trend Micro,“ řekl Steve Quane, výkonný generální manažer Trend Micro pro oblast malých a středních podniků. „Message Archiver odpovídá potřebám našich zákazníků na zajištění souladu s legislativou, ochranu dat, autentičnost dat, snadnou správu velkých objemů emailů a soukromí zaměstnanců.“

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Lupa.cz: Teletext je „internetem hipsterů“

Teletext je „internetem hipsterů“

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?