Řešení Siemens Home Entertainment získalo ocenění iF Design Award

[Tisková zpráva] Řešení Suprass Home Entertainment společnosti Siemens získalo Oskara za průmyslový design. Organizace Industrie Forum Design v Hannoveru zvolila toto uživatelské rozhraní za vítěze iF Design Award za rok 2006 v kategorii Rozhraní digitálních médií. Cena je považována za mezinárodní punc kvality. Cena za produktový design iF je jednou ze tří hlavních světových cen za design a má více než padesátiletou historii.

Oceněný systém Siemens Home Entertainment umožňuje uživatelům výběr ze široké nabídky různých aplikací, jako jsou například televizní a rádiové programy, elektronický průvodce programem, uložené programy, video on demand a možnosti nahrávání. Úkolem designerů bylo představit tuto škálu možností v jasné struktuře a dobré viditelnosti na televizní obrazovce.

Toho bylo dosaženo pomocí zvláštního systému uspořádání prvků. Fonty a barvy byly optimalizovány pro televizní obrazovku. Různé zvuky a kontrasty označují aktivní prvky a odlišují je od ostatních informací. Výsledkem je fakt, že zákazníci mohou přístroj řídit intuitivně dálkovým ovládáním i přes širokou nabídku dostupných služeb. Design televizního uživatelského rozhraní je výborným příkladem sofistikované aplikace nejmodernější technologie se zaměřením na uživatele.