Reuters Market Data System poběží na platformě SUSE Linux Enterprise Server

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika – 9. května 2006 – Společnosti Reuters (LSE: RTR; NASDAQ: RTRSY) a Novell oznámily alianci na podporu řešení Reuters Market Data System (RMDS) na platformě SUSE Linux Enterprise Server pro finanční instituce po celém světě. Společnosti Novell a Reuters spolupracovaly na zpřístupnění provozních a podpůrných výhod systému SUSE Linux Enterprise Server zákazníkům řešení RMDS.

Tento krok umožní klientům společnosti Reuters provozovat standardní platformu informací o kapitálových trzích RMDS na systému SUSE Linux Enterprise Server, který v odvětví finančních služeb zaznamenává stále větší oblibu. Společnost Reuters kromě toho vstoupila do programu Novell PartnerNet a certifikovala RMDS na systému SUSE Linux Enterprise Server, aby pomohla zajistit úspěchy společných zákazníků v odvětví finančních služeb.

Michael Parlapiano, globální ředitel řešení správy informací ve společnosti Reuters, řekl: „Společnost Reuters je odhodlána poskytovat zákazníkům opravdovou možnost volby a zajistit nejlepší možnou výkonnost. Považujeme zpřístupnění řešení RMDS pro platformu SUSE Linux Enterprise Server za důležitý způsob, jak tohoto cíle dosáhnout. Podpora systému SUSE Linux Enterprise Server ze strany širokého okruhu výrobců hardwaru a partnerů v odvětví finančních služeb z něj dělá ideální řešení potřeb našich klientů.“

Ron Hovsepian, prezident a provozní ředitel společnosti Novell, řekl: „Organizace v odvětví finančních služeb dosahují se systémem SUSE Linux Enterprise Server významného nárůstu výkonu svých obchodovacích prostředí. Novell si váží toho, že může ve spolupráci se společností Reuters pomoci našim společným zákazníkům v odvětví finančních služeb získat konkurenční výhodu. Společně zajistíme zákazníkům spolehlivou, škálovatelnou a flexibilní platformu pro jejich nejdůležitější aplikace a služby.“ Angelo Pereira, ředitel pro data z kapitálových trhů ve společnosti Deutsche Bank, řekl: „V rámci celé Deutsche Bank jsme zavedli Reuters Market Data System na platformě SUSE Linux Enterprise Server. Tato kombinace se nám osvědčila jako velmi stabilní platforma s naprosto bezproblémovým provozem už od okamžiku instalace.“

Richard Cappellano, globální ředitel infrastruktury ve společnosti Susquehanna International Group (SIG), řekl: „Strategicky se soustředíme na řešení s jasnou hodnotou, která nám poskytují konkurenční výhodu, a pokud jde o Linux, SUSE Linux Enterprise Server od Novellu je pro naši firmu nejlepší technologickou platformou. Tento přístup nám také umožňuje využívat výkonově orientovanou hardwarovou platformu. Je naprosto stěžení, aby výrobci pro tento operační systém certifikovali své produkty a ručili za jejich kompatibilitu a podporu. Společnosti Reuters a Novell velmi úzce spolupracovaly s našimi inženýry, což nám umožnilo velmi brzy začít provozovat RMDS na systému SUSE Linux Enterprise Server. Získali jsme tak možnost vybudovat si skutečně prvotřídní řešení obchodování.“ Další informace o řešeních společnosti Novell pro Linux najdete na webové stránce http://www.no­vell.com/linux.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).