Roy Harding regionálním provozním ředitelem Xeroxu

9. 7. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 8. července 2009 – Roy Harding byl jmenován vrchním provozním ředitelem (Chief operationg officer – COO) divize Xerox Developing Markets Operations pro východní regiony (DMO East), kam spadá i Česká republika a Slovensko. R. Harding předtím působil jako viceprezident Office Group v divizi Developing Markets Operations společnosti Xerox.

Xerox DMO se zaměřuje na růstové příležitosti na rozvíjejících se trzích a zemích po celém světě. Východní regiony divize DMO pod Hardingovým vedením zahrnují Blízký východ, Afriku, střední a východní Evropu, euroasijské země, Indii a Rusko. Obdobná pozice byla představena pro latinskou Ameriku a Karibik jako západní regiony (DMO West).

„Abychom naplňovali dlouhodobou strategii Xeroxu na rozvíjejících se trzích, vytvořili jsme novou pozici pro vedení našich aktivit na východě,“ řekl Jean-Noël Machon, prezident Xerox Developing Markets Operations. „Během svých 25 let v Xeroxu dosáhl Roy výjimečných výsledků. Jeho vedoucí schopnosti a zkušenosti jsou ideálními předpoklady pro tuto regionální pozici.“

Na svém novém postu bude Roy Harding zodpovědný za operativní dohled nad východními regiony divize DMO. Bude řídit produktový marketing a prodeje, globální služby a zákaznické služby pro pobočky a partnerské organizace Xeroxu v příslušných zemích. R. Hardinga bude podporovat Marius Pesinaru, viceprezident pro provoz divize DMO East, který sídlí v rumunské Bukurešti.

„Mám dva hlavní úkoly,“ řekl Roy Harding. „Zaprvé zajistit, aby všichni zákazníci DMO získali plnou hodnotu technologií a služeb Xerox, a zadruhé dále rozvíjet vysoce produktivní prostředí Xeroxu na těchto dynamických trzích.“

R. Harding rovněž nastínil specifické strategie, na něž se jeho tým bude zaměřovat: podpora provozního managementu (operational field management); rozvoj klíčových talentovaných lidí, zlepšení tvorby hotovosti, zisku a obratu, a dosažení plného tržního potenciálu Xeroxu.

R. Harding nastoupil do Xeroxu v roce 1985 ve Velké Británii. Ve společnosti zastával celou řadu vysokých manažerských pozic, včetně pozice generálního ředitele pro Blízký východ a Afriku a marketingového ředitele pro Blízký východ, Indii, Eurasii, Rusko a Afriku. Předtím byl ředitelem obchodní divize pro Blízký východ a Afriku a rovněž pracoval jako generální ředitel pro koncesionáře ve Velké Británii, kde pomáhal při rozvoji programu „Premier Partner“ s evropskými koncesionáři. V lednu 2007 byl jmenován na pozici viceprezidenta Office Group v divizi Xerox DMO, kterou zastával do května 2009.

Roy Harding žije v Newbury ve Velké Británii a pracuje z londýnské pobočky společnosti Xerox.

XEROX je světovým lídrem a nositelem inovací v oblasti správy dokumentů a tiskového prostředí. Nabízí produkty pro domácnosti i řešení pro firmy různých velikostí, od malých společností až po mezinárodní korporace, kterým umožňuje dosáhnout plně integrovaného řízení dokumentů. Xerox dodává zákazníkům samostatně nebo v rámci svých řešení široké spektrum zařízení – černobílé a barevné multifunkční zařízení, faxy, tiskárny, velkoformátová zařízení, produkční a publikační tiskové systémy, dále software pro správu dokumentů a služby v oblasti tvorby, zpracování, archivace a řízení toku dokumentů. Xerox pomáhá zákazníkům díky nejnovějším technologiím snížit provozní i personální náklady a zefektivnit obchodní procesy.

Vitalia.cz: Z tohoto konopí dělají léčivé masti

Z tohoto konopí dělají léčivé masti

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?