Růst spamu zvyšuje náklady firem na energii

[Tisková zpráva] San Jose, USA, 13. srpna 2008 – Rostoucí počet spamů zatěžuje nejen schránky uživatelů, ale má negativní dopad i na energetické náklady firem. Antispamová řešení totiž neustále zvyšují nároky na svůj provoz a zabírají stále větší prostor. Podle odhadu společnosti IronPort Systems, největšího světového poskytovatele ochrany firemních sítí proti spamu, virům a spyware, lze přitom očekávat, že i letos se může počet spamů dvojnásobit. Zvýšit se má i jejich nebezpečnost.

Z bezpečnostní zprávy firmy IronPort Systems, kterou loni koupila společnost Cisco, vyplývá, že se v roce 2007 počet spamů dvojnásobil a obdobný vývoj lze očekávat i pro letošní rok. Spamy se však namísto reklamy budou stále častěji snažit uživatelům ublížit. Narůst má počet virů šířených přes soubory běžných kancelářských aplikací a malware šířený přes webové odkazy. To všechno s sebou ponese další náklady firem na antispamová řešení.

„Množství spamu se každým rokem zdvojnásobuje a v současné době naprosto převažuje nad legitimním e-mailovým provozem. Bez antispamových nástrojů by firmy musely každým rokem zdvojnásobovat kapacitu svých e-mailových systémů a brzy by byly zcela zahlceny," řekl Peter Christy, zakladatel Internet Research Group. „Účinné antispamové nástroje dokáží elektronickou poštu ochránit, ale také vyžadují další rozšiřující kapacity, aby se mohly vypořádávat se zvyšujícími hrozbami,“ dodal Christy.

Podle Christyho by měly firmy nasazovat antispamová řešení, která poskytují vysoký výkon, což jim umožní skladovat menší množství potřebných serverů a dosáhnout tak nižší spotřeby energie s menšími požadavky na prostor. V kombinaci se systémem účinného rozpoznávání spamu, který jeho většinu zastaví již před vstupem do antispamového enginu bez nutnosti jeho zpracování je pak možné dosáhnout nejlepší hodnoty z hlediska joulu energie investovaného do antispamové ochrany. „To je stále důležitější kritérium z pohledu zvyšujícího se množství spamu i z pohledu stále rostoucích cen energií,“ vysvětlil Peter Christy.

Filtrování na vstupu, které ve svých řešeních používá firma IronPort, dokáže zastavit většinu škodlivého a podezřelého obsahu ještě před proniknutím do podnikové sítě a snižuje tak objem ukládaných dat. To přináší úspory energie a snížení emisí skleníkových plynů z provozu datových center. Společnost odhaduje, že díky této vlastnosti, stejně jako pěti až desetinásobné rychlosti svých řešení oproti konkurenci, dokáží být její nástroje ve snižování spotřeby energie a emisí skleníkových plynů až o 66 procent efektivnější.

Obdobná řešení tak nejen šetří firmám peníze, ale také přispívají k jejich ekologicky zodpovědnějšímu chování. Produkty IronPort v současné době používá 95 ze 100 společensky nejodpovědnějších společností na světě, jejichž žebříček sestavuje magazín Fortune, a 42 firem ze seznamu „Fortune Top 100“.

IronPort Systems se sídlem v kalifornském San Bruno je divizí společnosti Cisco Systems. Aplikace společnosti IronPort využívají největší světovou monitorovací síť a databázi e-mailových a webových bezpečnostních hrozeb SenderBase.

Více informací o produktech a službách IronPort najdete na adrese http://www.iron­port.com/

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Lupa.cz: Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Brněnský radní chce zničit kartel operátorů. Uspěje?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky