Rychlejší Internet na jedno kliknutí

12. 7. 2005

Rychlejší Internet na jedno kliknutí

Praha, 12. července 2005 – Český Telecom představil unikátní službu Expres Klik, která umožňuje zvýšit rychlost připojení k internetu. „Každý uživatel služeb Internet Expres Doma si může jedním kliknutím dočasně zvýšit rychlost připojení k internetu. Této možnosti využijí všichni, kteří chtějí vyzkoušet výhody vyšší rychlosti, nebo například jednorázově stáhnout větší objem dat, film, hudbu či nový software. Představením této služby ČESKÝ TELECOM znovu dokazuje své rozhodnutí přicházet na český trh s inovativními a funkčně bohatými službami. Expres Klik je jednou z prvních služeb tohoto typu na světě “, vysvětluje výkonný ředitel pro marketing ČESKÉHO TELECOMU, Simon Burckhardt.

Cena Expres Kliku začíná na 49 korunách (bez DPH) na 24 hodin za zvýšení rychlosti o jednu úroveň služeb Internet Expres Doma (například ze 128 kb/s na 512 kb/s). Samozřejmě, že rychlost si lze zvýšit i o několik úrovní najednou. Při využití Expres Kliku se také přiměřeně navýší datové limity. Ve správě svého účtu každý zákazník navíc vidí aktuální objem přenesených dat.

Vysokorychlostní Internet prostřednictvím pevné linky již využívá více než 170 tisíc zákazníků. Služby Internet Expres jsou k dnešnímu dni dostupné v 1094 lokalitách v celé České republice, což znamená více než 90 % všech telefonních linek. Od počátku roku se zvýšil počet lokalit pokrytých vysokorychlostním internetem o 31 %.

Podle průzkumu provedeného ČESKÝM TELECOMEM si noví zákazníci pořizují služby Internet Expres především díky možnosti připojení k internetu po 24 hodin denně (74 %) a také faktu, že za přístup k internetu platí jenom měsíční poplatek (41 %). Nejčastěji používají noví zákazníci služby Internet Expres k hledání informací (80 %) a posílání e-mailů (82 %). Hodně nových zákazníků využívá i elektronické bankovnictví (42 %).

Vlastimil Sršeň

ČESKÝ TELECOM, a. s., je vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb. Podrobné informace o firmě a nabídce jejich služeb jsou k dispozici na www.telecom.cz, která byla oceněna jako BestWeb 2003 v anketě WebTop100.

Mimořádnou pozornost věnuje ČESKÝ TELECOM využití růstového potenciálu datových a internetových služeb. Podle výzkumu agentury GfK považují IT manažeři ČESKÝ TELECOM za nejlepšího poskytovatele datových služeb v ČR. Společnost se hodlá stát rovněž předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti e-commerce.

ČESKÝ TELECOM se pravidelně umísťuje na předních místech v soutěži o cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. Na základě hlasování odborné veřejnosti, zástupců tisku a devítičlenné komise obsadil ČESKÝ TELECOM v roce 2003 opět první místo, stejně jako v roce 2001.

ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.

O Telefónice

Z hlediska tržní kapitalizace je Telefónica třetím největším operátorem na světě. Své obchodní aktivity směřuje zejména na trhy pevné a mobilní telefonie. Širokopásmového připojení využívá jako klíčový nástroj pro rozvoj obou těchto technologií.

Společnost je výrazně zastoupena v 17 zemích a má více než 131 milionů zákazníků. Telefónica má významný podíl na trzích v Latinské Americe, kde koncentruje podstatnou část své růstové strategie.

Telefónica je ze 100% obchodovatelná na burze a má více než 1,5 milionů přímých akcionářů. Její vydaný akciový kapitál zahrnuje 4 921 130 397 běžných akcií obchodovatelných na španělské burze (Madrid, Barcelona, Bilbao a Valencia) a na burzách v Londýně, Paříži, Frankfurtu, Tokiu, New Yorku, Limě, Buenos Aires, Sao Paulu a na SEAQ International Exchange v Londýně.

Měšec.cz: Nenechte se ošidit, když vám staví dům

Nenechte se ošidit, když vám staví dům

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET