S AMapy.cz na cestách

[Tisková zpráva] Pokud si během léta kladete otázku „Je hezky, kam vyrazit?“ a stále hledáte správnou odpověď, zkuste AMapy.cz. Mapový portál společnosti Centrum Holdings udělal další krok k tomu, aby se odpověď hledala jednodušeji. Ve spolupráci s turistickým serverem Turistika.cz bylo na mapy přidáno dalších 7 584 bodů zájmu. Na všech mapách lze najít vodopády, jezera, přehrady, hory, kopce, zříceniny, ski areály a ZOO.

V turistické mapě pak přibyly body zájmu města, obce a vesnice, které se zobrazují ve vyšších měřítcích a uživatelům slouží k rychlému zjištění informací k dané lokalitě. V turistické mapě najdou cestovatelé také turistické rozcestníky a cyklorozcestníky. Další novinka vznikla ve spolupráci s partnerem Hrady.cz, který začal dodávat body zájmu hrady, zámky a věže, viz přiložený screenshot. Body zájmu od obou partnerů mají odkazy ke zjištění detailnějších informací a většina z nich je doplněna o obrázky.

„Cílem inovací bylo udělat další krok k tomu, aby AMapy byly pomocníkem pro plánování nejen rodinných výletů. Před měsícem jsme spustili nový druh mapových podkladů, turistickou mapu ČR. Myslím, že v kombinaci s turistickými zájmovými body dosahují AMapy.cz výsledků, které jsme si stanovili,“ říká říká GPM vyhledávacích služeb, Jan Nehasil.

Více na www.amapy.cz