Saab a IFS rozšiřují spolupráci

[Tisková zpráva] Společnosti IFS a Saab rozšířily svou dosavadní spolupráci, jejímž cílem je podpora a rozvoj obchodních aktivit a příležitostí celé Saab Group. V rámci nového kontraktu v hodnotě 11 milionů švédských korun (cca 30 milionů českých korun) dojde v Saab Group k implementaci nových modulů IFS Aplikací, a sice IFS Správa ekologické stopy a IFS Řízení exportních povolení.

Společnost Saab je zákazníkem IFS již od roku 1994. IFS Aplikace jsou využívány ve valné většině poboček Saab Group, kde významnou měrou napomáhají k řízení výroby, údržby, oprav, dodavatelského řetězce či projektů, stejně jako k efektivnějšímu poskytování služeb poprodejní podpory. Nyní přibyde i sofistikované sledování dopadů činnosti společnosti Saab na životní prostředí a řízení exportních povolení, které urychlí distribuci do zahraničí.

Potřeba sledovat dopad činnosti firmy na životní prostředí je často dána legislativními nařízeními, systémy firemních hodnot či požadavky zákazníků. Saab se na tuto problematiku zaměřuje po mnoho let a skupina má v současné době přibližně 50 různých ekologických cílů a programů souvisejících se změnami klimatu, dopadem letecké dopravy na životní prostředí, nebezpečnými látkami apod.

„V oblasti informačních systémů dlouhodobě spoléháme na IFS Aplikace, proto i v případě řešení pro sledování dopadů naší činnosti na životní prostředí jsme zvolili jednu z plně integrovaných komponent IFS Aplikací, IFS Řízení ekologické stopy. S její pomocí budeme schopni zlepšit náš ekologický profil a efektivněji řídit ekologická rizika napříč celou společností,“ řekl Mats Hultin, CIO ve společnosti Saab.

Kromě  nasazení nových modulů dochází k prohloubení spolupráce mezi oběma společnostmi i v oblasti obchodních aktivit divize podpory Saab. Ta kromě používání IFS Aplikací pro své interní procesy nabízí svým zákazníkům širokou škálu služeb, které jsou založeny na informačních technologiích či správě informací, a proto vyžadují podporu moderních podnikových systémů. IFS Aplikace jsou tedy využívány i pro případ zákaznických projektů, které zahrnují například externí najímání údržby nebo „hodinové síly“, kdy zákazníci platí za odvedené hodiny služeb, místo aby měli svou vlastní organizaci dílen, techniků, skladu náhradních dílů, IT a přepravních služeb.

„Vybranému počtu segmentů se snažíme nabízet průmyslová řešení podle nejlepších postupů, proto průběžně vyvíjíme IFS Aplikace v úzké spolupráci s klíčovými zákazníky, jako je Saab. Navazování partnerství se zákazníky je součástí této strategie a těší nás zjištění, že je úspěšné pro Saab i IFS,“ řekl Glenn Arnesen, generální ředitel IFS Scandinavia.

Letecký  průmysl a obrana jsou jedním z cílových tržních segmentů společnosti IFS. IFS Aplikace poskytují standardní řešení založená na těch nejlepších komponentách a podporují logistiku založenou na výkonu (Performance-Based Logistics, PBL), logistiku dodavatelů (Contractor Logistics Support, CLS), programy pro operátory vozového parku a také řešení pro údržbu, opravy a generální opravy (MRO), správu majetku a vozového parku, řízení dodavatelského řetězce a řízení životního cyklu výrobků.

Mezi zákazníky patří organizace z průmyslu obrany ze Spojených států, Velké Británie a Norska a také konsorcium Eurofighter. Z komerčních dílen MRO a poskytovatelů služeb pak Bristow Helicopters, Aero-Dienst GmbH, K&L Microwave, Hawker Pacific, Ensign Bickford, Todd Pacific Shipyards a Lufthansa Technik Qantas (LTQ, dříve známá jako Jet Turbine Systems). Navíc IFS poskytuje řešení pro původní výrobce zařízení (OEM), jako např. General Dynamics, Lockheed Martin, BAE SYSTEMS, Saab Aerosystems a GE Aircraft Engines.

O společnosti Saab

Společnost Saab poskytuje celosvětovému trhu špičkové výrobky, služby a řešení od obranných technologií až po řešení civilní bezpečnosti. Má pobočky a zaměstnance na všech kontinentech a neustále vyvíjí, přizpůsobuje a zlepšuje nové technologie, aby plnila měnící se potřeby svých zákazníků. Společnost Saab má 13 300 zaměstnanců. Roční tržby činí téměř 24 miliard SEK. Na výzkum a vývoj vynakládá více než 17 % z této částky. Více informací naleznete na www.SAABGROUP­.com.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v  Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.

Lupa.cz: Co se dá měřit přes Internet věcí

Co se dá měřit přes Internet věcí

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Zeleninové jogurty prý budou hit

Zeleninové jogurty prý budou hit

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?