Saferinternet.cz a UPC chystají příručku bezpečnějšího internetu pro děti a rodiče

[Tisková zpráva] Praha, 12.2.2008 – Insafe ve spolupráci s českým projektem Saferinternet.cz a kabelovým operátorem UPC připravují v rámci kampaně Den pro bezpečnější internet (Safer Internet Day), obsáhlou příručku o bezpečnějším používání internetu pro děti a rodiče. Příručka bude českou verzí materiálu, který je vychází v Evropě v 11 jazykových mutacích. Je věnován problémům, které souvisejí s bezpečným užíváním internetu a nabízí rady, jak je překonat.

Interaktivní rodinná příručka obsáhne sadu návodů pro rodiče, názorného průvodce, který je navržen speciálně pro děti ve věku 6–12 let, nálepky, situační karty a rodinný certifikát – to vše v zábavné formě bez mentorování.

Safer Internet Day 2008 je již tradičně zahajován Viviane Redingovou, Evropskou komisařkou pro Informační společnost a media v blogathonu na adrese http://blog.e­un.org/SID2008/. Komisařka Redingová je patronkou Dne pro bezpečnější internet a vydání příručky podporuje slovy: „Jsem potěšena, že vidím tuto iniciativu, která dává mladým lidem v tolika evropských zemích do ruky nástroj. Blahopřeji UPC a Insafe k tomuto příkladu partnerství veřejné a soukromé sféry.“

Václav Bartoň, generální ředitel UPC Česká republika, pak dodává: „Obrovská šíře možností, které poskytuje internet, se neobejde bez možných rizik, zejména pro mladé uživatele. UPC chce maximálně přispět k tomu, aby se internet stal bezpečným místem pro každého. Naše společnost je proto velmi ráda, že se bude moci konkrétním gestem – vydáním příručky pro rodiče a děti – spolupodílet na mezinárodních iniciativách, které si bezpečný internet vzaly za svůj cíl. Už proto, že internetová bezpečnost je jednou z oblastí, na kterou se zaměřuje program společenské odpovědnosti UPC v mezinárodním měřítku.”

Pavel Vichtera, koordinátor projektu Saferinternet.cz k tomu poznamenal: „Náš projekt se zabývá zvyšováním povědomí o možném risku užívání internetu a cestách jak jej snížit. Proto jsme přijali výzvu podílet se na přípravě materiálů užitečných pro děti a jejich rodiče. Jsme si vědomi, že právě rodinné klíma je důležité pro předcházení mnoha problémům, se kterými se děti na internetu potýkají a příručka může podpořit rodinnou pohodu přim práci s internetem.“

Příručku UPC do budoucna obdrží každý nový zákazník internetových služeb UPC. Všichni současní zákazníci pak obdrží informace jak o projektu Safer Internet, tak o vydané příručce zvláštním e-mailem. Příručku bude rovněž možno stáhnout na internetových stránkách společnosti.

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Podnikatel.cz: Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

Zařízení pro EET zbytečně, vrátí vám peníze

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?